Prigojin'in uçağının düşmesi sonrası Putin iması!

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jetin Rusya’da düşmesinin arkasından Washington’dan gelen ilk açıklamalar, olayın ‘şaşırtıcı olmadığı’ yönünde oldu.

Tarih: 24.08.2023 15:13
 Prigojin

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jetin Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düşmesinin ardından açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, "Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şaşırmadım" dedi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e imalı göndermede bulunan Biden, “Rusya'da Putin'in arkasında olmadığı çok fazla olay yok. Ancak olayın arka planını bilecek kadar bilgim yok" dedi.

“KİMSE ŞAŞIRMAMALI”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson ise sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, özel uçakta Wagner’in kurucusu Prigojin’in de bulunduğu yönündeki haberleri gördüklerini belirterek, "Eğer teyit edilirse kimse şaşırmamalı." ifadesini kullandı.

"PRİGOJİN YEDİKLERİNE DİKKAT ETSİN"

ABD Başkanı, Temmuz ayı ortalarında Finlandiya ziyareti esnasında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Konuşmasında Wagner liderine tavsiyelerde bulunan ABD Başkanı Biden, Prigojin’e olası bir zehirlenme ihtimaline karşı dikkatli olması gerektiğini söylemişti.

Biden, “Bence Prigojin’e ne olacağı, onun ne yapacağını yalnızca Tanrı bilir. Nerede olduğundan emin bile değilim. Nasıl bir ilişkisi olduğundan bile emin değiliz. Ben olsam ne yediğime dikkat ederim, menüme göz kulak olurdum. Ama şaka bir yana, kim bilir..” demişti.

“İNTİKAM HAVARİSİ”

Yine Temmuz ayı sonlarında CIA Başkanı William Burns, Wagner’in patronu Yevgeni Progojin ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

CIA Başkanı, Putin’in intikam almak için bekleyebileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:“Putin genel olarak intikamın soğuk yenen bir yemek olduğunu düşünen biri. Benim deneyimime göre Putin tam bir intikam havarisi ve Prigojin daha fazla cezadan kurtulabilirse şaşırırım.”Prigojin’e ait Embraer ERJ-135BJ tipi özel jet Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg kentine uçtuğu sırada Tver bölgesinde düştü, kazada 3’ü mürettebat toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. HABER MERKEZİ