Proje imam hatip öğrencilerinden anlamlı bağış

Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğü Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu Kur'an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremzede kardeşleriyle paylaştı.

Tarih: 27.02.2023 12:55
  Proje imam hatip öğrencilerinden anlamlı bağış

Sinan AYDIN

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra bölgeye yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım seferberliğine toplumun tüm kesimlerinden destek yağıyor. Kampanyaya anlamlı bir destek de Yakutiye İlçesi proje imam hatip öğrencilerinden geldi. Yakutiye İlçe Müftülüğü Raif Azak İmam Hatip Ortaokulu Kur'an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremzede kardeşleriyle paylaştı. 

KUMBARALARINI İLÇE MÜFTÜSÜ ŞAHIN’E TESLIM ETTILER 

Kurs Yöneticisi Zeynep Gömleksiz rehberliğinde Yakutiye İlçe Müftülüğüne gelen öğrenciler, kumbaralarını depremzede kardeşlerine ulaştırılması için İlçe Müftüsü Selim Şahin’e teslim etti. TDV Yakutiye Şubesi adına deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardımları miniklerden teslim alan İlçe Müftüsü Şahin "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfımızın ‘Türkiye İçin İyilik Vakti’ sloganı ile başlattığı yardım kampanyasına ilçemizde yaşayan 7'den 70'e her yaştan vatandaşımız yoğun bir şekilde destek veriyor. Evlatlarımıza, bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi. Hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin depremlerde vefat eden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okuyarak dua ettiğini belirten Kurs Yöneticisi Gömleksiz ise "İnsanlarımız acı içinde. Herkes kol kola verdi yardımlarını ulaştırmaya çalışıyor. Bizler bu felaketi kenetlenerek atlatabileceğimize inanıyoruz. Müftülüğümüz aracılığıyla elimizden gelen yardımı yapmaya ve kardeşlerimizin yarasını sarmaya gayret ediyoruz. Bu yardım seferberliğine çocuklarımız da harçlıklarıyla destek olurken bir taraftan da dualarıyla yanlarında oluyorlar. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız inşallah." diye konuştu.