Sağlıklı ve verimli ormanlar geleceğe aktarılıyor

Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, “Besin ve güneş ışığı darlığı çeken ağaç büyüyemez. Bakım görmüş ormanlar, her zaman her türlü dış tehlikelere karşı daha dayanıklıdır" dedi.

Tarih: 22.06.2022 10:25
 Sağlıklı ve verimli ormanlar geleceğe aktarılıyor

Sinan AYDIN

Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Ardahan Orman İşletme Müdürlüğünde yürütülen doğal gençleştirme ve orman bakımı çalışmaları ile Göle ve Uğurlu Orman İşletme Şeflikleri yerleşkesinde yapılması planlanan çevre düzenlemesi ve hizmet binalarının bakım onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

DOĞAL GENÇLEŞTİRME VE ORMAN BAKIMI ÇALIŞMALARI

Bölge Müdürü Ayatay, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Suat Ataş beraberliğinde Ardahan Orman İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette, İşletme Müdürü Ömür Temur tarafından karşılanarak İşletme Müdürlüğünün sorumluluk alanında yürütülen çalışmaların güncel durumları hakkında bilgiler aldı. Sahada yürütülen çalışmaları denetlemek için doğal gençleştirme ve orman bakımı çalışmalarına konu edilen bölmeler ile Göle ve Uğurlu Orman İşletme Şefliklerinin hizmet binalarını gezen Müdür Ayatay, hizmet binalarının bakım onarımı ile çevre düzenlemesi için değerlendirme yaparak talimatlarını aktardı.

MÜDÜR AYATAY: BESİN VE GÜNEŞ IŞIĞI DARLIĞI ÇEKEN AĞAÇ BÜYÜYEMEZ.

Bölge Müdürü Oktay Ayatay, orman bakımı ve gençleştirme çalışmalarının önemine değinerek, “Ormanlarımızın genç, güçlü ve sağlıklı olmasında en önemli etken yaptığımız orman bakımı çalışmalarıdır. Orman sahalarımızda yürüttüğümüz bakım çalışmalarıyla mevcut ağaçların sağlığı ve gençliğin teşviki için seyreltme yaparak orman içlerindeki sıkışıklığı gideriyoruz. Bu yapılmadığı takdirde besin ve güneş ışığı darlığı çeken ağaç büyüyemez. Bakım görmüş ormanlar, her zaman her türlü dış tehlikelere karşı daha dayanıklıdır. Bakım görmüş ormanlarda böcek zararlıları asgari düzeyde, rüzgârın ve karın etkisiyle meydana gelen zararların daha az ve erozyon tehlikesinin minimal düzeyde olduğu görülmüştür. Böylece gerçekleştirdiğimiz bakım çalışmaları ile sağlıklı ve verimli ormanları geleceğe aktarıyoruz" dedi. ​İncelemelerini tamamlayan Bölge Müdürümüz Oktay Ayatay, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek İşletme Müdürlüğünden ayrıldı.