Şehitler Barajı Şantiyesinde inceleme

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, beraberinde heyetle Narman Şehitler barajı inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Tarih: 14.07.2022 09:58
 Şehitler Barajı Şantiyesinde inceleme

 Sinan AYDIN

Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Erzurum'a gelen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür YardımcıFaruk Fıratoğlu, beraberinde DSİ Erzurum Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, Genel Müdürlük Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı Personelleri,  Jeoteknik Hizmetleri ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığa Personelleri, Şube Müdürleri ve Teknik ekip ile birlikte, Narman Şehitler Baraj şantiyesi sahasında incelemelerde bulundu.

47 BİN 060 DEKAR ZİRAİ ARAZİYİ SULAYACAK

Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Fıratoğlu'na tamamlandığında 47 bin 060 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacak olan Şehitler Barajı inşaatı hakkında brifing verdi. Müdür Yavuz, barajın tamamlanması ile birlikte bölgedeki tarım arazilerinin büyük bir su ihtiyascının giderileceiğini ifade etti.

NARMAN ŞEHİTLER BARAJI HAKKINDA

Narman Şehitler Barajı, temelden yüksekliği 76,9 metre ve su depolama kapasitesi 12,06 milyon metre kü (m3) olarak biliniyor. Narman Şehitler Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 30 Milyon TL'nin üzerinde katkı sağlanması hedefleniyor. Bölgenin altın gerdanlığı olarak tabir edilen Narman Şehitler Barajının yapımı hızla devam ediyor.