TAKDİRLİK GİRİŞİMCİ!

Şenkayalı çiftçi, devlet baba desteği ile kendi işlernin patronu oldu. 1.800 dekar alanda ceviz, yem bitkileri ve hububat üretimi yapan başarılı girişimci, bununla da yetinmeyip 300 küçükbaş hayvan desteği alarak ta hayvancılık iş

Tarih: 11.01.2022 18:32
 TAKDİRLİK GİRİŞİMCİ!

Sinan AYDIN

Erzurum'un Şenkaya ilçesi Turnalı köyünde oturan Hasan Doğan adlı çiftçi, devletten aldığı desteklerle kendi işinin patronu olarak takdir edilecek seviyeye gelen bir girişimci oldu. İl Tarım ve Orman Müdürü Osmak Akar'da, takdirlik girişimciyi ziyaret edip çalışmalarını yerinde inceledi.

CEVİZ, YEM BİTKİLERİ, HUBUBAT VE HAYVANCILIK...

Hasan Doğan, bir kısmı kendisine ait olan, bir kısmını ise diğer köylülerden  ve 1300 dekarını da Milli Emlak Müdürlüğünden kiraladığı yaklaşık 1.800 dekar alanda üretim yapıyor. Başarılı üretici Doğan, 1800 dekar alanın 900 dekarında ceviz,  geri kalan büyük bir kısımda da yem bitkileri ve hububat üretimi yapıyor. Hasan Doğan ayrıca devletten aldığı aldığı ayrı bir destekle de yaklaşık 300 küçükbaş hayvan ile de hayvancılık yapıyor.

AZMİ İLE TAKDİR TOPLUYOR

Birden fazla işle uğraşıp devlet baba sayesinde kendi işlerinin patronu olan köylü vatandaş, azmi ile duyanların takdirini kazanıyor. Hasan Doğan'ı takdir eden isimlerden biri de Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar oldu. Müdür Akar, önceki gün takdirlik girişimci Hasan Doğan'ı köyünde ziyaret etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Şenkaya ilçesi Turnalı Mahalesi'nde bulunan Hasan Doğan'a  ait işletmeyi ziyaret ederek inceleme ve istişarelerde bulundu.

''DEVLET OLARAK HEP YANINDA OLACAĞIZ''

Müdür Akar, '' Hasan Doğan, bir kısmı kendine ait olan, bir kısmını diğer köylülerden  ve yaklaşık 1300 dekarını da Milli Emlak Müdürlüğünden kiraladığı yaklaşık 1.800 dekar alanda üretim yapıyor. Bunun 900 dekarında ceviz,  geri kalan büyük bir kısımda da yem bitkileri ve hububat üretimi yapıyor. Aynı zaman da yaklaşık 300 başlık küçük baş hayvancılık da yapıyor. Büyük bir emek harcayan Hasan Doğan'a teşekkür ediyoruz. Azmi ile örnek olan çiftçimizin devlet olarak hep yanında olacağız'' dedi.