Uçan Dadaş Fatih Arda'dan 132 Metrelik Atlayış

"Uçan Dadaş" lakabıyla bilinen milli kayakçımız Fatih Arda İpçioğlu, Dünya Kupası'nda 132 metrelik atlayış yaparak, Türkiye adına yeni bir rekora daha imza attı.

Tarih: 12.12.2022 12:04
  Uçan Dadaş Fatih Arda

Sinan AYDIN

Kayakla atlama sporcunda Türkiye adına tarihi sayfalar açan Fatih Arda İpçioğlu, bir ilke daha imza attı. Titisee-Neustadt kabasasında düzenlenen Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası'nda yarışan sporcumuz İpcioğlu, tarihimizin en iyi derecesine ulaştı. 

132 METREYLE YENİ BİR REKOR KIRDI

Fatih Arda İpcioğlu, 132 metrelik atlayışla Türkiye'nin Dünya Kupası'nda bugüne kadar elde ettiği en iyi dereceye ulaştı. Sporcumuz bu atlayışıyla final etabında yarışma hakkı da elde etti. Finaldeyse 124.5 atlayışla 224.4 puan alarak, şampiyonayı 24. sırada tamamladı. İpçioğlu'nun uluslararası arenada yakaladığı en iyi derece 6.'lık. Yarışta mücadele eden diğer sporcumuz Muhammed İrfan Çintımar ise 96.5 metrelik atlayışıyla müsabakayı tamamladı. 

OLİMPIYATA GİDEN İLK TÜRK KAYAKÇI OLDU

Erzurum doğumlu olan 25 yaşındaki Fatih Arda İpcioğlu, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'na katılarak adını tahihe yazdırdı, çünkü bunu başaran ilk Türk sporcu oldu. İpcioğlu, olimpiyatta yarıştığı normal tepede 57., büyük tepedeyse 56. oldu. Ancak Türkiye adına ilk kez bu heyecanı yaşatmış olması derecelerden çok daha önemliydi. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, sporcumuzu ve teknik ekibi başarısından dolayı tebrik etti.