Üniversite öğrencilerine gıda semineri

Uzmanlar öğrencilere "Gıda Okuryazarlığı, Gıda İsrafı, Beslenme, Günlük Yaşamda Gıda Farkındalığı" konularında seminer verildi.

Tarih: 19.12.2021 18:51
 Üniversite öğrencilerine gıda semineri

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği ile Üniversite öğrencilerine "Gıda Okuryazarlığı, Gıda İsrafı, Beslenme, Günlük Yaşamda Gıda Farkındalığı" konularında seminer verildi. Özellikle gıda israfının önüne gmek için bugüne kadar birçok etkinlik ve çalışma yürüten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gerek saha çalışmaları ve gerekse okullarda öğrencilere yönelik eğitici programlar yürüterek Gıda ile ilgili bilinmeyenleri paylaşıp doğru bilinen yanlışları anlatmaya devam ediyor. Tarım Müdürlüğü Gıda Mühendisleri ile İl Müftülüğü ekipleri tarafından ortaklaşa yürütülen program kapsamında Üniversite öğrencilerine yönelik,  "Gıda Okuryazarlığı, Gıda İsrafı, Beslenme, Günlük Yaşamda Gıda Farkındalığı" konularında seminer verildi.

GIDA VE BESLENME OKURYAZARLIĞI NEDİR?

Gıda ve beslenme okuryazarlığı, gıda ve beslenme ile ilgili bilgilere erişme, analiz etme, değerlendirme, doğru kararlar alarak uygulayabilme, sağlıklı beslenmeyi sürdürme, uygun miktarda sağlıklı besin seçme ve tüketme, gıda sisteminin işleyişini değerlendirme ve gıda güvencesinin sağlanması için gerekli olan istek, bilgi, beceri, tutum, davranış ve yeteneklerin bileşimidir. Toplumda, gıda ve beslenme okuryazarlığının öneminin anlaşılması ve yaygınlaşması sağlığın, iyilik halinin, sağlıklı beslenme ve besin seçiminin geliştirilmesi ve sürdürülmesine katkı sağlayabilecektir. Bilgi, beceri ve davranış odaklı, kuramlara dayanan ve etkin eğitim yöntemlerinin kullanıldığı gıda ve beslenme okuryazarlığı, girişimlerin planlanması ve uygulanmasında ilgili tüm paydaşların iş birliği içinde olmaları yararlı olacaktır.