Vahit Bingöl'den Dünya Engelliler Günü mesajı

DEVA Partisi Erzurum Kurucu İl Başkanı Vahit Bingöl'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Tarih: 03.12.2023 13:57 Güncelleme: 03.12.2023 13:58
 Vahit Bingöl

www.erzurumgunebakias.com/ İhsan Kumru 

Başkan A. Vahit Bingöl, Dünya Engelliler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Bütün engelli vatandaşları ve Ailelerini gönülden sevgiyle selamladı. 

Birleşmiş Milletler tarafından Tüm dünyada, engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının 'tam ve diğer insanlara eşit ölçüde' sağlanması amacı doğrultusunda 3 Aralık günü amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurularak 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak kabul edilmiştir. 

Bu anlamda Bugünün 3 aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle, mesaj yayınlayan DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl mesajında, “Engelli insanlarımıza saygı, en başta kendimize sonra insanlığa saygıdır” ifadelerine yer verdi. 

Bingöl, "Engelli Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle birbirimize sarılarak sevgi ve dostluk köprüsünü geçelim. Bugün 3 aralık Dünya Engelliler günü. Engelli, vatandaşlarımıza kutlama yapmak için değil de onların sıkıntılarının, Sorunlarının ne olduğunu anlamak ve bunun için farkındalık oluşturmak adına onlara içtenlikle sevgilerimizi ulaştıralım, Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanlarında olduğumuzu onlara ispatlayalım, Engelsiz bir yaşam için engellilerin engellerini kaldırmak için var gücümüzle onlar için çabalar sarf edelim. Çünkü onlara engelli insanlarımıza saygı, en başta kendimize sonra insanlığa saygıdır. Engellilere saygı, onlara yaşama sevinci verir engel değil millet olarak onlara her konuda destek olalım. Engelli olmak, bir şeyler üretilmesine engel değildir. Yeter ki onlara fırsat verelim. Engelsiz bir dünya için herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyor, bütün vatandaşlarımıza en içten sevgilerimi, Saygılarımı sunuyorum."