VATANDAŞLAR SOBA KULLANIMINA YÖNELDİ

Doğalgaza gelen zamlardan dolayı bazı vatandaşlar soba kullanımına yöneldi. Vatandaşlar hem ısınmak hem de yemek yapabildikleri için kuzine sobalara rağbet gösterirken, sobacılar da havaların soğumasıyla işlerinin daha da artaca

Tarih: 28.09.2023 18:40
 VATANDAŞLAR SOBA KULLANIMINA YÖNELDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Sobacılar,” Her sene olduğu gibi bu sene de sobaya rağbet var. Özellikle kuzine olarak tabir ettiğimiz fırınlı sobalar çok tercih ediliyor. Çünkü vatandaşlar bu sobalarla hem ısınıyor hem de yemeğini yapabiliyor. Hobi bahçeleri de kuzine sobaların satışını artırdı. Satışlarımız geçen yıla göre daha iyi olmasını bekliyoruz. Nedeni ise, yağışların ve soğuk havaların bu yıl erken bastırması. Şimdiden satışlarımız iyice arttı. Piyasalar canlandı. Uzun zamandan beri işlerimiz durgundu, Vergimizi, sigorta primlerimizi ve dükkân kiramızı ödeyemez duruma gelmiştik. Havaların erken soğumasının en çok bizi sevindirdi. Hareketliliğin önümüzdeki günlerde artış bekliyoruz.”

Soba fiyatları 500 TL’den başlıyor.

“Bir de nostaljiye dönüş merakı var artık. Doğal gaza gelen zammın da bizim satışlarımızın artmasında payı var elbette. Soba fiyatları da 400 liradan, kuzineli sobaların fiyatları da 700 ile bin lira arası değişebiliyor. Şu an müşteriler genellikle fiyatları soruyorlar, havalar biraz daha soğuyunca İnşallah işlerimiz de açılmaya başlayacak. Havalar soğuduğu zaman günde 10-15 adet soba satışımız olabiliyor.”