YÜZME MİLLİ TAKIMLARI ERZURUM’DA KAMPA GİRDİ

Yükseltisi ile ön plana çıkan ve kamp merkezleriyle farklı branşlarda birçok spor kulübüne ev sahipliği yapan Erzurum, Yunanistan ve Litvanya Yüzme Milli Takımlarına da kapılarını açtı.

Tarih: 10.04.2022 18:09
 YÜZME MİLLİ TAKIMLARI ERZURUM’DA KAMPA GİRDİ

Berkay Öztürk

Yunanistan ve Litvanya Yüzme Milli Takımları, Erzurum'da kampa girdi. Sporcularının oksijen kapasitelerini arttırmak amacıyla Erzurum'da Olimpik havuzda kamp sürecine giren takımlar antrenmanlardan maksimum verim almayı hedefliyor.

 

Litvanya Yüzme Genç Milli Takım Başantrenörü Paulius Andrijauskas, “22 Mart 2022 tarihi itibari ile Erzurum’da kampa başladık. Dünya Şampiyonası ve Avrupa Gençler Şampiyonası için sporcularımızı hazırlıyoruz. 3 yıl önce Antalya Gloria Sports Arena’da kamp yapmıştık. Bu kamp dönemi için Erzurum’u yükselti kampı ve sosyal tesisleri açısından tercih ettik. Yüzme Milli Takımı olarak 15-18 yaş kategorisinde 7 kişilik kadro ile kampa girdik. Kadromuz içerisinde 6 erkek ve 1 kız sporcumuz bulunmaktadır. Yükselti kampında her akşam ve iki günde bir çift antrenman yapıyoruz. Sporcularımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Umarım Şampiyonalarda derece kazanabilir ve ülkemizi gururlandırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Milli Takım Başantrenörü Dimitris Athymaritis, “Yüksek rakımda kondisyon çalışmalarımız çok verimli oluyor. Yunanistan’da yüksek rakım olmadığı için her sene Erzurum’u tercih ediyoruz. 2 sene önce Erzurum’da kampa girdik ve kamp boyunca sporcularımızdan maksimum verimi almayı başardık. Budapeşte’de düzenlenecek olan Dünya şampiyonası ve 1 Haziran’da Cezayir’de başlayacak Akdeniz Oyunları için sporcularımızı hazırlıyoruz. Yüzme Milli Takımı olarak 18-27 yaş kategorisinde 8 kişilik kadro ile kampa girdik. Kadromuzda 7 erkek 1 kız sporcumuz bulunmaktadır. 20 günlük kamp sürecinde günde çift antrenman uygulayacağız. Şampiyonalarda altın madalya kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erzurum Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Amiri Hikmet Palandöken, “2017’den itibaren Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok yerinden takımlar ağırlıyoruz. Avrupa’nın hiçbir yerinde 2000 rakımlı şehir merkezi yok, olan yerlerde hep küçük kasaba tarzı yerler. Sporcular ve takımlar yüzmenin yanı sıra sosyal tesisler ve konfor istedikleri için oraları pek tercih etmiyorlar. Gelen takımlar gösterdiğimiz ilgi ve alakadan dolayı önümüzde ki sene tekrar bizi tercih ediyorlar. Bu da şehrimiz için çok önemli bir konu. Avrupa Şampiyonası olduğu yıllarda senede ortalama 10-12 takım kamp için bizi tercih ediyor. Şampiyona olmadığı yıllarda genelde Türkiye Milli Takımı, kulüp takımları ve Engelli Milli Takımını tesislerimizde kamp hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.