ABD'de Kur'an-ı Kerim provokasyonu

Amerika'nın New York eyaletinde bulunan Türkevi'nin önünde Kur-an'ı Kerim'e yönelik saldırı gerçekleşti.

Tarih: 10.09.2023 14:36 Güncelleme: 10.09.2023 15:02
ABD

Binanın önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, Kur'an-ı Kerim'in İngilizce baskısını yere atarak tekmeledi. ABD Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaparak, yaşananları "iğrenç" olarak nitelendirdi.

İsveç ve Danimarka'nın ardından şimdi de Amerika'da Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz bir kişi, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve Türkevi binasının önüne gitti. Ardından Kur'an-ı Kerim'in İngilizce baskısını yere atarak tekmeledi. Güvenlik görevlisi hemen olaya müdahale ederek o provokatörü bölgeden uzaklaştırdı. Olay hem New York Polis Departmanı hem de diplomatik güvenlik birimi yetkililerine bildirildi.

ABDde Kuran-ı Kerim provokasyonu

ABD Dışişleri Bakanlığı, İslamofobik saldırıya ilişkin açıklama yaparak provokasyonu kınadı. ABD'nin ifade özgürlüğünü demokrasinin unsuru olarak gördüğü belirtilirken, kutsal kitap her türlü saygısızlığın "iğrenç bir eylem" olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın Ramazan Bayramı resepsiyonundaki İslamofobi karşıtı sözlerine atıf yapıldı. Biden, İslam karşıtlığı da dahil nefretin her türüne karşı koymaya kararlı olduklarını söylemişti. HABER MERKEZİ