ACEMİ BİRLİĞİNİ GERİ İSTİYORUZ

Askeri malzeme satışı yapan esnaf, acemi birliğinin tekrar Erzurum’a getirilmesini istiyor.

Tarih: 30.04.2023 17:59 Güncelleme: 30.04.2023 18:00
ACEMİ BİRLİĞİNİ GERİ İSTİYORUZ

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Askeri acemi birliğinin başka bir ile taşınmasıyla Erzurum’da askeri malzeme satışı yapan esnaf artık iş yapamaz hale geldi. 

Askeri acemi birliğinin Erzurum’da olduğu yıllarda buradaki esnafın hafta sonları daha çok iş yaparken acemi birliğinin taşınmasıyla birlikte esnaf işlerinde çok büyük bir düşüş yaşadı. 

Uzun yıllardır Erzurum Erzincankapı’da esnaflık yapan Ziya Kaloğlu: ’’Ekonomi sadece bizi ilgilendirmiyor, Erzurum’un tüm esnafını etkiliyor. Demirel’e demişler ki; Isparta fabrika istiyor. Size öyle fabrika kurdum ki bu fabrika dumansız bir fabrika, o nasıl oluyor demiş halk. Demirel de demiş ki; askeri malzeme fabrikası 50 bin tane asker var bunun 5 bini çıktığı zaman is yürür. Burada Demirel’in anlatmak istediği, askeri malzeme dükkânlarının çoğaltmak, bu sayede esnaf bu 50 bin askerin varlığıyla korkmadan satışlarına devam edebilmesi. Size başka bir şey de daha anlatayım. Ben bu işi 1998’den beri yapıyorum. Burada kısa dönemler askerlikler vardı. Bizim buraya çok asker vermişlerdi. Birlikler de yer kalmamıştı. Yemin törenleri oldu. Aileleri çocuklarını görmeye geldi. Lokantalarda, otellerde, pansiyonlarda yer kalmamıştı. Başka illerden çocuğunu ziyaret etmeye gelen aileler kalacak yer bulmak için can atıyorlardı. Demek istediğim durum şu; burada ki acemi birliğinin taşınması, askeri malzeme satan esnaf yerleri resmen bitirmiş oldu. Bu da Erzurum’un bütün esnafına o yıllardan beridir zor günler yaşatıyor.’’ dedi.