AÇIK ÖĞRETİM KAYITLARI 160TL

Açık Öğretim Lise Kayıtları 15 Eylül 2023 Pazartesi günü başlarken 16 Ekim2023 tarihine kadar devam edecek.

Tarih: 19.09.2023 19:17
AÇIK ÖĞRETİM KAYITLARI 160TL

www.erzurumgunebakis.com/    İhsan Kumru        

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden yapılırken Açık öğretim kayıt ve kayıt yenileme için ödenecek olan "Sınava Katılım Ücreti", bu yıl 160 TL olarak belirlendi.

Öğrencilerin açık öğretim liselerine geçiş ön onay işlemleri

E-Okul sisteminde kaydı olmayan; Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek ilk kaydını yapabilirler. E-Okul sisteminde kaydı olmayanlar; Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrencilerin açık öğretim liselerine geçişlerine yönelik bilgilendirme ve yönlendirme işlemlerini kayıtlı bulundukları eğitim kurumlarınca yapılacak. Diğer öğrencilerin açık öğretim liselerine geçiş ön onay işlemleri, kayıtlı bulundukları okulun bağlı olduğu il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu marifetiyle, mazeret durumlarını gösterir resmi belgeye dayalı olarak gerçekleştirilir.

Sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırılacak

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

Alınan zam karardan vazgeçilmesi gerekir

Açık Öğretim Liselerine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, kurs ücretlerinin çok fazla olduklarını kayıt ücretinin neredeyse iki katına çıkarıldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu alınan bu zam karardan vazgeçilmesi gerektiğini  söylediler.