ACİL SERVİSLERDE DOKTOR EKSİKLİĞİ

Erzurum genelinde ki hastanelerin acil ve çocuk bölümünde doktor eksikliği yaşanıyor.

Tarih: 28.08.2023 23:13
ACİL SERVİSLERDE DOKTOR EKSİKLİĞİ

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl 

Hafif hastalıklardan ağır hastalık ve yaralanmalara kadar geniş bir yelpazede hizmet veren acil servislerde, doktorların yetersiz olduğunu iddia eden vatandaşlar, “Çocuk bölümünde de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz, doktor eksikliği var” ifadelerini kullandı. 

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız vatandaşlar, “Ani gelişen ve kişinin yaşamını ya da yaşam bütünlüğünü tehdit eden durumlarda vatandaş olarak ilk gittiğimiz yer hastanenin acil servisleri oluyor ve gün içinde de acil servise giden hasta sayısı haddinden fazla olduğu için ister istemez bir bekleme süresi oluyor. Doktorlarımız ilgili davranmıyor değil, hepsi her hastayla ayrı ayrı ilgileniyor ama gün boyunca bir doktora düşen hasta sayısı ifade edilebilir bir rakam olmadığı için hastanın beklemeden muayene edilmesi ya da müdahale edilmesi mümkün olmuyor. Bu durum hem hasta için kötü sonuçlar doğuruyorken, hem de doktoru olumsuz etkiliyor çünkü öyle zamanlar oluyor ki doktorlar aralıksız çalışmak zorunda kalarak gelen tüm hastaya yetişmeye çalışıyorlar. Mesai saatinden itibaren çalışmaya başlayıp da ertesi günün akşamına kadar ara vermeden çalışan doktorlarımız oluyor. Yetkililerin bu durumu ele alarak hem vatandaşı hem de bizler için gecesini gündüzüne katan doktorlarımızı memnun edecek gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz”. 

Doktor eksikliğinden yakınan vatandaş, aynı zamanda randevu alırken de sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. 

Vatandaş, “Doktor yetersizliğinden mi kaynaklı yoksa randevuların yoğunluğuyla mı alakalı bilmiyorum ama randevu almada ciddi anlamda sıkıntı yaşanıyor. Meydana gelen hastalık alınan randevu tarihine kadar ya geçiyor ya da kötüye gidiyor.”