ADAYLIKTAN ÇEKİLDİM, YARIŞTAN DEĞİL!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. Yasama Yılı nedeniyle yapılacak milletvekilliği seçimleri için, kurucu il başkanı olduğum DEVA Partisi’ndeki görevimden istifa ederek aday adayı olduğum hepinizin malumudur.

Tarih: 10.04.2023 16:38 Güncelleme: 10.04.2023 16:41
ADAYLIKTAN ÇEKİLDİM, YARIŞTAN DEĞİL!

www.erzurumgunebakis.com/Haber Merkezi
Deva Partisi Erzurum Kurucu il başkanı Vahit Bingöl Yaptığı açıklamada; Milletvekili adaylığından çekildiğini ve çekilme gerekçelerini anlattı..

Bingön Yaptığı açıklamada ‘Ülkemizin geleceği açısından son derece önemli gördüğümüz cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile ilgili olarak güç birliğine giden ve oluşturulan Millet ittifakı içinde yer alan DEVA Partisi, 14 Mayıs seçimlerinde, aralarında Erzurum’un da bulunduğu çok sayıda ilde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden seçime girme kararı aldı.’ Dedi. 
Bu doğrultuda Erzurum’da Millet ittifakı’nın bileşenleri CHP, Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi adaylarının yer aldığı, partimizi de Av. Celal Zunguldak arkadaşımızın temsil edeceği milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.
Bu süreçte milletvekili aday adaylığından çekilmemin daha doğru olacağı kanaati oluştuğundan kenara çekilmeyi daha uygun buldum.
Milletvekili adaylığından çekildim, ama yarıştan çekilmedin, mücadeleden asla kopmadım.
Öncelikle milletvekili adayı arkadaşlarıma ve demokratik bir yarış içinde hareket etmelerini umut ettiğim diğer siyasi partilerin milletvekili adaylarına gönülden başarı diliyorum.
Uzun soluklu bir yarış olarak gördüğüm siyasette küskünlüklere ve dargınlıklara yer olmadığını bilen birisi olarak, alınan; şahsımı da yakından ilgilendiren kararların tümüne saygı duyduğumu, partimin ve sayın genel başkanım Ali Babacan’ın öncülüğünde mücadelemi aynı şevk ve heyecanla sürdüreceğime yönelik kararımı Erzurum kamuoyu ile paylaşmak istedim.
Siyasetin içinde çok uzun zamandan beri yer alan birisi olarak, edindiğim bilgi, birikim ve tecrübelerimi seçimlerde birlikte, büyük bir dayanışma ruhu içinde yürüyeceğimiz arkadaşlarımın istifadesine sunacağımdan kimsenin kuşkusunun olmamasını diliyor, seçimlerin ülkemize, milletimize, Erzurum’umuza ve partimize hayırlı olmasını gönülden diliyorum.