ADEM kazandırıyor

Yakutiye Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi (ADEM) ile kadınlar, yaptıkları yöresel motif ve işlemeli el emeği eserleriyle ailelerine katkı sağlıyorlar.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ADEM kazandırıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projeleri ile hayata geçirilen ADEM´i tanıtan Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, bayanlara yönelik kursları anlattı. ADEM projesi ile kadınlar el emeği alanında hem eğitim alıyorlar, hem de ürettikleri yöresel ürünlerin pazara taşınmasıyla ek gelir kazanma şansı yakalıyorlar.

ADEM kurslarının dezavantajlı ve yoksul kadınlara yönelik olduğunu belirten Kaymakam Helvacı, Merkezin Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesiyle geliştirildiğinin de altını çizdi. Helvacı, ?Kurslarımız, ilimiz sınırları içerisinde bulunan dezavantajlı ve yoksul kadınlarına yöneliktir. Topluma entegrasyonunu, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunmak ve aktif iş gücüne katılımlarını sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız projeleri ile hayata geçirilmiştir. Söz konusu projemiz ile kadınlar ve genç kızlarımıza yönelik mesleki eğitim kursları, gezi, eğitim seminerleri, sergi, fuar gibi faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Aile Destek Merkezimizde kadınlar aşçılık, pasta yapımı ve sunumu, ev tekstil ürünleri, ahşap hediyelik eşya süsleme ve saç bakım-yapımı gibi el işlerinde hem eğitim alıyorlar hem de aldıkları eğitim sonucunda ortaya çıkanı satarak para kazanabiliyorlar. Ayrıca buradaki kurslara katıldıkları her gün içinde 20 TL harçlık alıyorlar. Burada hediyelik eşya, tekstil gibi ürünleri satmaları için Kaymakamlık olarak Pazar imkânı sağlıyoruz. Kadınlarımızın katılacakları faaliyetlerde çocuklarından ayrılmamaları ve onları yalnız bırakmamaları adına aile destek merkezimizde çocuk oyun alanı yer almakta olup, merkezimiz bahçesinde çocuk oyun parkı da mevcuttur.? dedi.

Muhammed cOŞKUN