ADNAN MENDERES MUHTARI SADULLAH AYDEMİR’DEN UYARI

ADNAN MENDERES MUHTARI SADULLAH AYDEMİR’DEN UYARI  Adres kayıt sistemindeki adreslerindeki iç kapı daire numaralarının yeniden güncellenmesi nedeniyle adreslerini mutlaka kontrol etsinler.

Tarih: 17.07.2023 17:23 Güncelleme: 17.07.2023 22:53
ADNAN MENDERES MUHTARI SADULLAH AYDEMİR’DEN UYARI

Adres kayıt sistemindeki iç kapı daire numaralarının güncellenmesinden ötürü vatandaşların adreslerini kontrol etmelerinin gerektiğini ifade eden Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sadullah Aydemir,bu konuda Vatandaşların ileri de mağduriyet yaşamamalarını istemediğini söyledi.

Aydemir,” Adres Kayıt sistemi, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kişilerin adreslerinin elektronik ortamda, güncel olarak tutulmasını sağlayan sistemdir. Kişinin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerleşim yeri adresi, kişinin yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü konut gibi diğer adresleri  güncel olarak tutulacaktır. Gelişen teknolojiye paralel olarak insanoğlu da zamanla dönüşümler yaşamıştır. Teknolojiyi kullanan her alanda olduğu gibi kamu hizmetleri de bu dönüşümlerden etkilenmiştir. Bu kapsamda e devlet (elektronik devlet) tabanlı sistemler kullanılmaya başlanmıştır. Kentlere sağlanacak hizmetlerin düzgün planlanması, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca koordineli olarak yürütülmesi, devletin bütün vatandaşlarının doğum, ölüm, evlenme, boşanma, oturma adresleri ile TC kimlik numaralarının yer aldığı nüfus kayıt sistemlerinin yapılması ile güncel şekilde sağlanır. Adres Kayıt Sistemi Türk Vatandaşlar ile Türkiye’de ikamet eden yerleşik yabancıların ikamet yeri ve adres bilgilerinin internet ortamında merkezi bir sistemde güncel olarak kayıt altında olmasını ve adres hususundaki karmaşıklığın giderilmesini sağlayan önemli bir e devlet projesidir Mahallemizin kıymetli Sakinleri adres kayıt sistemindeki adreslerinizi iç kapı daire numaralarının yeniden güncellemesi nedeniyle adreslerinizi mutlaka kontrol etmenizi öneririz ilerisinde bir mağduriyet yaşamamalarını istemiyoruz.”