AFAD ve UNICEF İş Birliğine Hazırlanıyor

AFAD ve UNICEF iş birliği çerçevesinde, 10-14 Aralık tarihlerinde İstanbul´da ?Acil Durumlarda UNICEF? konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
AFAD ve UNICEF İş Birliğine Hazırlanıyor

 

Nesrin Çetinkaya

AFAD ile UNICEF arasında imzalanması planlanan ve UNICEF´in uluslararası insani yardım operasyonlarına AFAD tarafından insan kaynağı desteği sağlanmasını öngören iş birliği anlaşmasının bir parçası olarak UNICEF tarafından İstanbul´da bir çalıştay gerçekleştirildi. 10-14 Aralık tarihlerinde gerçekleşen 5 günlük kapsamlı çalıştaya AFAD Başkanlık ve İl teşkilatında görev alan 24 personel katıldı. Karşılıklı tecrübe paylaşımının yapıldığı çalıştayda UNICEF global düzeydeki sorumlulukları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  

İnsani İşler Müdürü Ms. Eilish Hurley, Acil Durum Koordinatörü Mr. Dragan Markovic ve İnsani Yardım Eğitim Uzmanı Mr. Gabriel Tuan´ın sunum yaptığı çalıştayda katılımcılarla; insani yardım hizmetlerinin temel ilkeleri, uluslararası yasal mevzuat, UNICEF´in global düzeydeki sorumluluk alanları, insani yardım faaliyetleri ve programları, uluslararası insani yardım hizmetlerinin koordinasyonu, afet ve acil durumlarda ihtiyaç tespit ve analizi, planlama, hazırlık, müdahale, UNICEF tarafından kullanılmakta olan uluslararası araçlar, sistemler ve metedolojiler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Çalıştay; karşılıklı tecrübe paylaşımı şeklinde gerçekleşirken verilen bilgiler yapılan uygulamalar ve grup çalışmaları ile pekiştirildi. AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu´nun kapanışına katıldığı program katılımcılardan alınan geri bildirimler ve katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erdi.