AFAD´tan çanta hediyeli yarışma

AFAD, son dönemde Afet çantası bilinci oluşturmak için gerek sosyal medyadan gerekse kuruma ait internet sitesinden Afet çantasının önemini anlatıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
AFAD´tan çanta hediyeli yarışma

 

Sinan AYDIN

 

Afet ve acil durum çantasını mutlaka herkesin evinde hazır bulundurması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan AFAD, bu doğrultuda ?AFAD ve Acil Durum Çantası´ hediyeli bir yarışma başlattı. Kurumun sosyal medya sitelerinden de yapılan duyuruda, sorulan soruya doğru cevap veren kişilere, AFAD ve Acil Durum Çantası hediye edeceği belirtiliyor.

 

İŞTE YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI

 

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, ?twitter.com/afadbaskanlik Twitter hesabımızdan paylaşacağımız sorunun altına doğru cevabı veren ilk 25 kişiden biri olun, AFAD Afet ve Acil Durum çantası hediyemiz olsun? denilerek yarışmaya katılım şartları ise şöyle sıralanıyor. . 

 

1. AFAD (T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Twitter hesabı (http://twitter.com/afadbaskanlik) üzerinden yayınlanacak paylaşımda sorulan soruyu, paylaşıma cevap vererek doğru cevaplayacak ilk 25 kişiye AFAD Afet ve Acil Durum Çantası hediye edilecektir.

 

2. Yarışma, 19 Nisan tarihinde AFAD resmi Twitter hesabı (http://twitter.com/afadbaskanlik) üzerinden paylaşılacak içerik ile başlayacaktır. Yarışmanın kazananları AFAD resmi Twitter hesabı üzerinden duyurulacaktır.

 

3. Kazanan kişi, iletişim bilgilerini direkt mesaj ile en geç 48 saat içerisinde ulaştırmalıdır. 48 saat içerisinde iletişime geçmeyen katılımcının ödülü iptal edilir, yerlerine yedek bir talihli seçilir. Yedek talihliler AFAD resmi Twitter sayfasından duyurulur.

 

4. AFAD, yarışma katılımcıları içinden belirtilen şartları taşımadığı anlaşılan katılımcıları eleme hakkına sahiptir.

 

5. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılım için ayrıca ürün veya hizmet satın

alma vb. zorunluluklar bulunmamaktadır.

 

6. Yarışma sonuçları 25 Nisan 2018 tarihinde AFAD resmi Twitter hesabında açıklanacaktır.

 

7. Yarışmayı kazanan katılımcı, kazanmış olduğu bu hakkı devredemez, bu hakkın para olarak karşılığı talep edilemez.

 

8. Her kullanıcının yarışmaya sadece bir kez katılma hakkı bulunmaktadır ve sadece bir ödül kazanabilir. Kullanıcının soruyu cevapladığı tweeti daha sonradan silmemiş olması gerekmektedir. Kullanıcının yarışma kapsamında attığı ilk tweet kabul edilmektedir; daha sonra atılan alternatif tweetler geçersiz sayılacaktır.

 

9. Katılımcılar sadece kendilerine ait iletişim bilgileriyle yarışmaya katılabilirler ve

gönderdikleri iletişim bilgilerinin kendilerine ait olduğunu kabul ve taahhüt ederler.

 

10. T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı çalışanları yarışmaya katılamaz.

 

11. Yarışma katılan kullanıcıların Twitter sayfaları gizli olmamalıdır. Gizli olan hesaplar yarışma kapsamında dahil edilmeyecektir.

 

12. Bu kurallarda önceden haber vermeksizin değişiklik yapma ve yarışmayı durdurma yetkisi, AFAD´ın inisiyatifindedir.

 

13. Yarışmaya katılan her katılımcı, ?Yarışma Kurallarını? kabul etmiş sayılır.

 

14. Yarışmanın tüm hakları T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı?nda saklıdır.

 

AFET ÇANTASI NEDİR? NASIL HAZIRLANMALI?

 

Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir afet çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir Afet Çantanızın hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olması önemlidir. Çanta, sorumlu olduğunuz kişi/kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarınız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir.

 

Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalarınız varsa bunları kendiniz giderebilirsiniz. Bu tip durumlar için afet çantanızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip, çantanızı kolay ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir. Afet çantası sadece evinizde, iş yerinizde değil okulunuzda, sınıfınızda da olmalıdır.

Bunun için öğretmeninizle birlikte ihtiyacınız olabilecek şeyleri belirleyip, çantanızı sınıfınızda öğretmeninizin kolay ulaşabileceği bir yerde saklamalısınız. Engelli bireylerin özel ihtiyaçlarıyla alakalı çantanızın içine eklemeniz gerekenleri de unutmamalısınız. İçinde bulunan yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol edip, bozulmadan nasıl saklamanız gerektiğini büyüklerinizden öğrenmelisiniz.

 

Aile Çantası içinde olması önerilen malzemeler

 

Çantanın hazırlanması sırasında aktif rol almalı içinde neler olduğunu bilmelisiniz. Aşağıda çeşitli öneriler var. Ancak herkes kendi koşullarını düşünerek bulunduğu bölgenin özelliklerine göre bu çantayı güncelleyebilir.

 

Gıda Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin?pekmez, meyve suyu, vb.).