AĞZIMIZ YANDI BİR KERE? ARTIK DAHA HASSASLAR!

15 Temmuz hain kalkışma sonrası din hizmeti veren kurumlar artık daha hassas? Özellikle çocuk gelişiminde çok daha etkin bir yapıya dönüşen Müftülükler, Devlet Güvencesi altında sağlam gelecek inşası için mesai harcıyor. Palandöken İlçe Müftülüğü de bu mi

Tarih: 01.01.0001 00:00
AĞZIMIZ YANDI BİR KERE?  ARTIK DAHA HASSASLAR!

 

Nesrin ÇETİNKAYA

Palandöken ilçe Müftülüğü, yürüttüğü çalışmalarla takdir topluyor. İlçede 4 Kültür ve Eğitim Merkezi kuran ilçe Müftülüğü, bu eğitim merkezlerinde din eğitimi hizmetinin yanında, sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerle de sağlam bir gelecek inşa ediyor.

Palandöken Müftüsü Abdurrahman Kotan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Yıldızkent Selimiye Cami altında bulunan gençlik merkezinde basın mensuplarına yemek tertip etti. Erzurum´da görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Palandöken Müftüsü Abdurahman Kotan, birçok caminin alt kısmında açtıkları gençlik merkezlerinde 4-6 yaştan başlamak üzere, her yaş gurubunda ki çocuklara ve gençlere sundukları din hizmetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Cami dışı din hizmetleri kapsamında hizmete girecek olan 3 yeni gençlik merkezinde faaliyet göstermeye hazırlandıklarını kaydeden Kotan, ?Görevimiz sadece başarılı öğrencileri alalım yetiştirelim değil, zararlı alışkanlıklar tespit ettiğimiz, çözülmeme yaptığımız öğrencilerimizin elinden tutmaktır? dedi.

Din hizmetini rutinin dışını çıkmak olarak tanımlayan Kotan, ?Çocuğun ana rahmine düştüğü andan itibaren başlayacağız, ölüm ötesinde ise kabre götürüp bırakacağız ve bizim görevimiz orda bitecek? diye konuştu.

?ÖLÇÜMÜZ VATAN, MİLLETE, DİNE, DEVLETE HİZMETTİR?

Basın mensuplarının Gazeteciler Gününü kutlayarak açıklamalarına başlayan Kotan, ? Değerli başkanım, basınımızın güzide mensupları öncelikle hepinizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyoruz.  Elbette sizler çok önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Toplumun birlik, beraberliğine vesile olacak, iftiradan uzak ama toplumda da rekabeti artıracak bir şekilde hareket ediyorsunuz. Rabbim inşallah muvaffak eylesin, mahcup etmesin. Ölçümüz elbette ki vatan, millete, dine, devlete hizmettir. Bu noktada Rabbim hepimizi muvaffak eylesin, bunu aykırı düşecek durumlarda da Rabbim kimseye fırsat vermesin. Çünkü vatanın, milletin, dinin ve devletin olmadığı bir yerde ne namus, ne can, ne mal güvenliği, ne din yoktur? şeklinde konuştu.

?DİN HİZMETİ DEMEK, RUTİNİN DIŞINI ÇIKMAK DEMEKTİR?

Görevlerinin din hizmeti sunmak olduğunu ve bunu da rutinin dışına çıkarak yapmayı amaç edindiklerini ifade eden Kotan, ?Şunu ifade etmek isterim; ben yaklaşık 1 senedir Palandöken Müftüsüyüm. Tabi geçmişte bir FETÖ süreci vardı. Cemaatler var, tarikatlar var, bunlar toplumun birer gerçeğidir, realitesidir.  Ama şunu söyleyeyim, devlet olarak, bazı alanları denetimden uzak bıraktığımız zaman bazı şeyler işte böyle yer altına iniyor. Ali Kalkancılar, Müslüm Gündüzler vs. ortaya çıkıyor. Tamamen biat kültürüne dayalı, teslimiyet anlayışıyla hareket edildiği zaman ölçü kriter Kur´an, sünnet,  meşru yasalar belirlenmediği zaman, her türlü istismara açık, şiddete yönelik çokça gurup oluşabiliyor.  Rabbim inşallah muhafaza eylesin.  Biz bu kapsamda özellikle şunu söyleyeyim, bizim görevimiz din hizmeti sunmaktır. Din hizmeti sünmek demek, 5 vakit namaz kıldırmak değildir. 5 vakit namaz kılmak zaten hepimizin görevidir. Din hizmeti demek, rutinin dışını çıkmak demektir. Çocuğu ana rahmine düştüğü andan itibaren başlayacağız, ölüm ötesinde kabre götürüp bırakacağız ve bizim görevimiz orda bitecek? diye söyledi.

3 YENİ YER DAHA HİZMETE GİRECEK

Yıl içinde 3 yeni binanın hizmete girmesiyle, faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini belirten Kotan,  ?Önemli olan karınca misal bir yolumuz olsun. Bu yolumuzda meşru, yasal ve helal olsun. Gayret noktasında bizde Palandöken Müftülüğü olarak özellikle cami dışı din hizmetleri kapsamında bizi bağlı 3 camimiz bitmiş durumda. Hacı Salih Efendi Cami, inşallah bir iki hafta içinde bitecek. Önümüzde ki yaz sezonunda da Şehit Murat Ellik, Güneş Cami´nin altı ve özellikle Maksut Efendi bölgesinde bulunan bir yeri satın almak suretiyle 3 yerde daha faaliyetlerimizi yapmaya devam edeceğiz? ifadelerine yer verdi.

?BU ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ?

Zararlı alışkanlıkları tespit edilin, çözülmeme yapılan çocukların elinden tutulmasının önemine değinen  Kotan, ?Bu toplum her şeyin en iyisine layıktır. Bu çocukların bir şekilde elinden tutmamız lazım. İlkel, azimli ve karalı bir şekilde çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız lazım. Bizde bu kapsamda özellikle 4-6 yaşından başlamak üzere, her yaş gurubunu hitap edebilecek şekilde bir din hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İlla başarılı öğrencileri alalım, yetiştirelim değil, zararlı alışkanlıklar tespit ettiğimiz, çözülmeme yaptığımız öğrencilerimizin elinden tutmamız lazım. Bu noktada da elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Rabbim başarılı eylesin. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız? ifadelerini kullandı.

 BU YIL İKİ TANE YATILI KUR´AN KURSU AÇILDI

Bu yıl biri FETÖ´den devredilmek suretiyle 2 tane yatılı Kur´an Kursu açtıklarını dile getiren Kotan, ?Bunun ötesinde bu yıl biri FETÖ´den alınmak  üzere iki tane yatılı Kur´an kursu açtık. Bir tanesi yine en fazla ihtiyacın olduğu Kazım Yurdalan´da. Orada bize FETÖ´den 5 katlı bir bina devredildi. 10-15 gün içinde orada hizmete açılacak. Yine Alkazan Caminin üstünde ki 3 katlı binada bu yıl içinde özellikle İmam Hatip Ortaokullarında okuyan ve 5´inci sınıfa giden talebelerimizi eğiteceğiz. Çocuklar hem okula gidecekler, hem da orada hafızlığa hazırlanacaklar. Kız talebelerimizi de Yenişehir Kız Kur´an kursunda barındırıyoruz.  Rabbim riyadan muhafaza eylesin? dedi.