Aile Bakanı Göktaş'tan "6284" açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Aktaş, kadına yönelik şiddeti önlemeye dair önemli açıklamalar yaptı.

Tarih: 26.07.2023 16:16
Aile Bakanı Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Uzun yıllar Belçika'da yaşayan ve çalışan Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin alınan önlemlere rağmen orada da engellenemediğini bir örnekle anlattı. "Belçika'da annemle babamın marketi vardı. Bir müşterimiz eşinin şiddet uyguladığını söylüyordu. Gerekli mecralara başvurmasına destek olduk. Sonra bir gün, bir kadın 22 yerinden bıçaklanmış diye duyduk. Maalesef o destek olduğumuz kadındı. Uzaklaştırma kararı ve elektronik kelepçeye rağmen eşi onu bıçakladı" dedi.

"KALKMASI, DEĞİŞMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Seçim öncesinde çok tartışılan 6284 sayılı şiddet vakalarında mağdurun beyanını esas alan düzenlemeye de dikkat çeken Bakan Göktaş, 6284 sayılı kanunun kaldırılmasının değişmesinin söz konusu olmadığına vurgu yaptı. "Değişmesi gerekmiyor. Bu kanun olduğu gibi kalmalı. Uygulamada hatalar varsa giderilmesi lazım" diye konuştu.

"BİR MAĞDUR VARSA YANINDAYIZ, 6284 ÖNEMLİ BİR KANUN"

Bakan Göktaş, "Bir mağdur varsa, çocuksa, erkekse, kadınsa onun yanındayız. Ailenin güçlendirilmesi önceliğimiz ama bu tartışmanın(aile birliğinin bozulduğu) 6284'den ayrı ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir tartışma söz konusu olamaz. 6284 bizim önemli bir kanunumuz. Mahkeme kararından kaynaklı sorunlar olursa bunu ele almak lazım" diye de ekledi.

"SÜREKLİ NAFAKA ADİL BİR DURUM DEĞİL, ELE ALINMALI"

Nafaka ile ilgili soruları yanıtlayan Göktaş, "Sürekli nafaka için adil bir durum değil, ele alınmalı" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la bu konuyu konuştuklarını, kanunu değişiklik değil ancak uygulamada yaşanan sorunların giderilmesi için adalet akademisinde hakim ve savcı adaylarına ders verilmesi gerektiğini ifade etti.

TARTIŞILAN YOUTUBER'A ENGELLEME

Bakanlığın dijital mecralarda çocukları korumak için attığı adımlara da dikkat çeken Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlıktaki mevcut birimin daha etkin olmasını planladıklarını söyledi. Ve çocuklara yönelik içerik üreten bir YouTuber olan Dila Kent hakkında mahkeme kararıyla içerik engelleme kararı aldırdıklarını açıkladı.

AİLE GENÇLİK BANKASI MODELİ

Seçim vaatleri arasında yer alan Aile ve Gençlik Bankası konusunda da bilgi verdi Bakan Göktaş. "Dijital bankacılık olarak modelleme üretebiliriz" dedi. Göktaş, evlenecek çiftlere aile içi şiddetin önlenmesi amaçlı bir eğitim verilerek sertifika alanların krediden faydalanmasının sağlanabileceğini anlattı. HABER MERKEZİ