AİLE VE SOSYAL HİZMETLER SPOR KULÜBÜ ‘’MİLLİ TAKIM KAMPINA 5 SPORCU GÖNDERDİK’’

19 Mayıs Turnuvası’nda altın madalya aldıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü Buz Hokeyi Antrenörü Ebubekir Şamil Koç, en başta gelmek istemeyen çocukların şimdi hokey antrenmanları için can attıklarını söyledi.

Tarih: 26.05.2023 21:24
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER SPOR KULÜBÜ ‘’MİLLİ TAKIM KAMPINA 5 SPORCU GÖNDERDİK’’

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Milli Takım kampına 5 sporcu gönderdiklerini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü Başkanı Nihat Polat, 18 yaşına gelen çocukların kurumdan ayrıldığını söyledi.

Polat,” Erzurum'da çalıştığımız zaman alt yapıda çok fazla takım yoktu. Buz kış sporları Erzurum'da bizim için daha iyi örneğin curling takımımız var. Curling takımımız da iyi bir şekilde ilerleme kaydediyor. Derece yaptılar. Bunun dışında güreş var. Güreşte Erzurum’u temsilen biz gidiyoruz müsabakalara. Tabi buz hokeyi takım sporu olduğu için biraz daha zor bir spor. Bunların dışında milli takım kampına gönderdiğimiz 5 sporcumuz da var. Önümüzde ki yıl Kocaeli buz hokeyi maçımız var. Kuruluşlarda yaş olmadığı için takım oluşturamıyoruz. Takım oluşturmak içinde anlaşmış olduğumuz spor yaptırdığımız bir kulübümüz var. O kulübe de transferimiz oluyor, kulübün büyük takımları bulunuyor. Bizim  büyüklere takımımız yok. Çünkü 18 yaşına gelen çocuklar genelde kurumdan ayrılmış oluyorlar.’’

Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü Buz Hokeyi Antrenörü Ebubekir Şamil Koç, en başta gelmek istemeyen çocukların şimdi hokey antrenmanları için can attıklarını söyledi.

Koç,” Kulübümüz buz hokeyi branşında 2017 yılında faaliyetlerine başladı. 2018 yılında devir aldım. 10 oyuncu 1 kaleci ile başladık. Şu an ki lisanslı sporcu sayımız 33 oldu. Aktif sporcu otuz üç çocukla birlikte antrenmana giriyoruz. Bunların bir kısmı yıldızlar liginde bir kısmı minikler ligindedir. Minikler ligi sayısı çok olduğu için ikiye bölüp antrenman yapıyoruz. En son Erzurum il içinde 19 Mayıs turnuvası oldu. Bu turnuvada yıldızlarımızla il birinciliği aldık. Miniklerimiz teşvikli olduğu için sadece maç yaptık. Eğlendiler ve madalyalarını aldılar. Anadolu Yıldızlar Liginde Türkiye 3’lüğümüz var. Çocukların sosyal gelişimlerinde ve kendilerini ifade etmede sporun etkisi fazladır. Başta gelmek istemeyen çocuklar şimdilerde hokey antrenmanları için can atıyorlar. Verim alıyoruz bu anlamda. Boş vakit kavramı burada kalkıyor çocuklar antrenmanlara vakit ayırıyor. Gelecek ay Anadolu Yıldızlar Ligi ve Gençler Ligi var. Gençler Ligine Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübünden 6 çocuğumuz transfer olarak spor kulübümüze katıldı.”