AİLE VE SOSYAL HİZMETLER’DEN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Aile ve sosyal hizmetler spor kulübünün yedi sporcuyla katıldığı güreş müsabakalarında üç sporcu, Türkiye genelinde derece yaparak 1.’lik ve iki tane 3.’lük kazandırdı.

Tarih: 22.07.2023 15:07
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER’DEN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

www.erzurumgunebakıs.com / Mihrimah Nefise Durdağ 

Aile ve sosyal hizmetler spor kulübünün asıl amacının dışardan gelen ve ekonomik durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarını hayata kazandırmak olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, kulübün amacına ulaştığını ve kazanılan müsabakanın kendilerini gururlandırdığını söyledi. 

İlbaş, “Ankara'da Türkiye Güreş Federasyonunun düzenlemiş olduğu U-13 Türkiye Şampiyonası’nda gerek kulüp başkanımız Nihat Polat’ın gerekse antrenörlerimizin katkılarıyla, 38 kiloyla birinci olan H.T, 44 kiloyla 3. olan T.P ve 34 kiloyla 3. olan H.Ç bizleri gururlandırdı. Kurumumuz bünyesinde olan aile ve sosyal hizmetler spor kulübümüzde buz hokeyi, curling, hentbol, kayak, güreş, boks olmak üzere her yaş gurubuna göre farklı branşlarda spor eğitimi veriyoruz. Toplamda 200 kişinin bulunduğu kurumda 140’ı yetenek ve becerilerine göre spor branşlarında aktif yer alıyor aynı zamanda Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı bünyesinde bulunan, rehabilitasyon merkezinde olan arkadaşlarımız veya dışardan gelen ihtiyaç sahibi çocuklarımıza uygun branşlarımız aktivitelerimiz ve çalışmalarımızda var. Kulübümüz kurumun kulübü olduğu için Kulüp giderleri il müdürlüğü tarafından karşılanıyor, bizlere tahsis ettiği bir aracımız var yine kulüp için 27 kişilik bir otobüsümüz var yakıtını kurum karşıladığı için bir giderimiz olmuyor bu konuda, bunun dışında genellikle bağışlarla, sponsorluğumuzu yapanlar tarafından ve ihtiyacımız olduğu yerde kendimiz karşılıyoruz. Genel olarak buradaki çocuklarımız mutlu, yine dışardan gelen çocuklarımız ve ekonomik durumu yetmeyen ailelerimizde mutlu, branşından memnun olmayan mutsuz olan çocuklarımızı da yetenekleri ve yönlendirmelerimiz doğrultusunda uygun branşlarda eğitim almaya devam ediyorlar.”