AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanlığı devir-teslim törenine Daloğlu´nun bu sözleri damgasını vurdu: KADIN KOLLARIMIZ OLMASA KANADI KIRIK KUŞ OLURDUK!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mücahit Daloğlu, ?Kadın kollarımız olmasaydı, bir kanadı kırık kuştan farkımız olmazdı? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanlığı devir-teslim törenine Daloğlu´nun bu sözleri damgasını vurdu:  KADIN KOLLARIMIZ OLMASA  KANADI KIRIK KUŞ OLURDUK!

 

 

Mahmut AKDAĞ

AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanlığı´nda dün devir-teslim coşkusu yaşandı. 6 yıldır AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı olan Hilal Demir, görevi Avukat Ayşe Deniz Çelik´e devretti. Parti binasında düzenlenen törene AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mücahit Daloğlu´nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da katıldı. AK Parti´nin ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mücahit Daloğlu, partideki kadın kolları yapılanmasının önemine dikkat çekti.

?KADIN KOLLARI ÇOK ÖNEMLİ?

Türk aile kültürü, örf ve ananelerinde ?mahremiyet? kavramının büyük önem taşıdığını dile getiren Daloğlu, ?Seçim gezilerimiz oluyor zaman zaman, köy köy, bucak bucak geziyoruz. Ama mahremiyet dolayısıyla öyle her eve girmek mümkün olmuyor. İşte burada da devreye kadın kollarımız giriyor. Yani biz ne kadar çalışırsak çalışalım, kadın kollarımızdan mahrum olduğumuz anda tek kanatlı bir kuştan farkımız kalmıyor. Bu yüzden kadın kollarımız bu dava içerisinde çok büyük bir öneme sahip? diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da, partinin ana kademelerinde en az yüzde 30 oranında kadınlara yer verilmesi yönünde uyarısının bulunduğunu hatırlatan Daloğlu, ?Hamdolsun tüm teşkilatlarımızda AK kadınlar artık çok önemli görevler yürütüyor ve bu davaya hizmet ediyorlar? dedi.

?BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR? 

Devir teslim töreninde AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de bir konuşma yaptı. Hilal Demir´in 6 yıldır Erzurum´da güzel çalışmalar yaptığını söyleyen Öz, ?Biz de kendisiyle çalışmış olmaktan büyük mutluluk duyduk? dedi. Törende, Başkan Öz´ün, hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Hilal Demir de bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Demir, ?Bizimki bir sancak yarışıydı; 6 yılda el ele, omuz omuza çalıştık, mücadele ettik. Şimdi nöbetimizi ve bayrağı devretme sırası bize geldi. Elbette bu demek değildir ki; partiyle olan temasımız kesilecek. Biz yine partimizde aktif halde çalışmaya yine devam edeceğiz? diye konuştu.

YENİ BAŞKAN ÇELİK´TEN TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen´in de, Hilal Demir´e bir teşekkür konuşması yaptığı toplantıda, Kadın Kolları Erzurum İl Başkanlığı görevine getirilen Ayşe Deniz Çelik´in hayli heyecanlı olduğu gözlendi. AK Parti´nin her kademesinde görev almanın başlı başına büyük bir sorumluluk olduğunu ifade eden Çelik, kendisine böyle bir görev verilmiş olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu kaydetti. Partili tüm yöneticilere teşekkür eden Çelik, ?Partimizin başlattığı hizmet sürecinde durmak yok, ara vermek yok. Biz de görev süremiz boyunca elimizden geleni hep birlikte yapmaya çalışacağız? dedi.

?DEMİR GİTTİ, ÇELİK GELDİ?

Konuşmaların ardından AK Parti´nin Kadın Kolları Erzurum İl Başkanlığı´na atanan Ayşe Deniz Çelik´in mazbatasını Mücahit Daloğlu verdi. Mazbatayı teslim etmeden önce salonda alkışlarla karşılık bulan bir de espri yapan Daloğlu, Kadın Kolları´ndaki görev değişimi için ?Demir gitti, Çelik geldi? ifadesini kullandı. Devir-teslim töreninin ardından partililer toplu fotoğraf çekildi.