Ak Parti İl Başkanı Öz´den ??kayıp oy´´ açıklaması: Bundan sonra yapacağımız iş, bu halka göre elbise dikmek?

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, partisinin Erzurum´da oy kaybetmesi ile ilgili açıklama yaptı, ??Erzurum bize müthiş bir mesaj verdi´´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Ak Parti İl Başkanı Öz´den ??kayıp oy´´ açıklaması:  Bundan sonra yapacağımız iş, bu halka göre elbise dikmek?

Nesrin ÇETİNKAYA

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, genel merkezi tarafından 27. Dönem için aday gösterilmeyen Mustafa Ilıcalı´nın Erzurum basını ile bir araya geldiği veda toplantısında konuştu. Sözlerine Mustafa Ilıcalı´yı överek başlayan Öz, ??Sabah Mustafa bey beni buraya veda etmek için çağırırken, aslında kendinin de veda edemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Benim yaklaşık bir buçuk yılım oldu il başkanlığında. Kendisinin de ifade ettiği gibi biz her hafta onu partimizde ağırladık. Bizim birçok toplantımıza iştirak etti. Önemli katkılarda bulundu. Diğer milletvekillerimiz gücenmesin ama sayın Ilıcalı bizim en verimli çalıştığımız vekildi. Zaman zaman hocalık, abilik zaman zaman da çok kıymetli rehberlik yaptı bize. Onun için huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum´´ dedi.

??BİZİM DEVLET YAPIMIZ 300 YIL ÖNCE AŞINDIRILMAYA BAŞKLANDI´´

Seçimle ilgili de bir kaç söz söylemek istediğini belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ?´ Bizim devlet yapımız yaklaşık 300 yıl önce batılılar tarafından aşındırılmaya başladı. Özellikle devlet başkanı profilinde. İtibarsızlaştırılmaya başlandı. Önce halife üzerine konuşulup kitaplar yazıldı. Sonra halifenin gücü sarsılsın diye hadisler uyduruldu. Cumhuriyet döneminden sonra da sürekli olarak devlet başkanıyla ilgili olarak hangi kesim çoğunlukta ise ona sürekli çeşitli spekülasyonlarla devlet başkanı yıpratıldı. Onun için biz seçim boyunca teşkilat olarak da sürekli şunu vurguladık. Devletin başına kim gelecekse şaibesiz gelmeli ve çok güçlü bir profil olmalı ve şu örneği vermiştik: İngiltere Kraliçesi´nin torunu dünyaya geliyor. Bütün İngiltere ayağa kalkıyor. Çocuğun ilk sesini duyan, ilk elbisesini gören, kraliçenin elbiselerinin kutsiyeti vesaire. Bunların hepsinin sebebi devlete atfedilen yüce vasıf, devletin çatısının güçlü olması. Hatta bununla ilgili bir metafor da kullanmıştık: Mostar Köprüsü. Mostar Köprüsü´nü Sırplar bir türlü yıkamıyorlar. Birçok silah denemesi yapıyorlar. En son birisi çıkıyor ki Osmanlı eserlerinin kubbesinde onu tutan bir kilit taşı var. Kilit taşına ateş edilmesi söyleniyor ve oraya ateş edince köprü çöküyor´´ dedi.

??BUNDAN SONRA YAPACAĞIMIZ İŞ, BU HALKA GÖRE ELBİSE DİKMEK?´´

Öz, konuşmasına şöyle devam etti: İşte bizim de yıllardır kilit taşına ateş ediliyor. Öyle bir devlet çatısı öyle bir devlet başkanlığı oluşturmalıyız ki ateş edemesin kimse, güçlü olsun. Bunun için çok çalıştık ama burada tabiki çalışırken ufak tefek kazalar da oldu. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da bunu dile getiriyordu. ´Yalnızım´ diyordu. Partiyle arasının açık olduğunu, bir mesafe olduğunu söylüyordu. Biz hepimiz bunun farkındaydık. Fakat idrak etmekte zorlandık. Seçim sonuçlarındaki partiyle cumhurbaşkanı arasındaki oy oranlarının farkından dolayı. Şimdi buradan bizim çıkaracağımız dersler var. Herkes kendi üzerine düşeni mutlaka yapmalıdır. Şunu da bilmemiz lazım. Ademden beri bütün insanların ilişkilerini etkileyen en önemli şey ekonomidir ve hizmettir. Bununla ilgili herkesin yaptıklarını gözden geçireceğiz. Biz bu açığı yerel seçimlere kadar telafi edeceğiz. Hocamız çok güzel bir mesaj verdi. Dedi ki: Biz duyarlı ve bilinçli bir halkız bize buna göre bir elbise dikin. Bundan sonra yapacağımız iş bu halka göre elbise dikmek. İşimiz zor. Bugünden itibaren bunun için gayret edeceğiz.