AK Parti´de Erzurum için 140 Aday Adayı müracaat etti

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek ilde partisine Milletvekilliği için müracaat eden aday adayı sayısını açıkladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti´de Erzurum için 140 Aday Adayı müracaat etti

 

Mahmut AKDAĞ - Sinan AYDIN

140 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Başkan Öz, bu sayının geçen seçim öncesi müracaat eden kişi sayısından fazla olduğunu belirtip, ?Partimize teveccüh geçen yıllara göre daha da arttı? dedi. Başkan Öz, önceki seçimde 136´yı bulan aday adayı sayısının 24 Haziran seçimleri için 140´a yükseldiğine dikkati çekerek, "Erzurum böylece kendi rekorunu kırmış oldu" dedi.

RECEP AKDAĞ´DA ADAY

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ´ında 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Erzurum´dan AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Başkan Öz, ?Adaylarımızın 12´si serbest meslek, 16´sı avukat, 6´sı emekli, 34´ü iş adamı, 2´si ev hanımı, 13´ü mühendis, 3´ü mali müşavir, 7´si işçi, 5´i öğrenci, 10´u öğretmen, 7´si akademisyen, 7´si doktor, bir muhtar, 3´ü gazeteci yazar, 5´i memur ve 4´ü de bürokrat. Adaylarımızdan yaklaşık 10´u 18-25 yaşlarında, birisi 18 yaşında. Adaylarımızdan 20´si kadın. Hakikaten partimize kısa zamanda büyük teveccüh vardı. İnşallah seçimlerde bu teveccühün sandığa yansımasını yaşayacağız " şeklinde konuştu. Başkan Öz, seçimlerin ülkemize hayırlı olması temennisinde de bulundu. Aday Adaylarının isimlerinin yer aldığı liste, daha sonra toplantıya katılan basın mensuplarına dağıtıldı.

?FETÖ SIZMALARINA KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR?

Kısa süren basın toplantısı sonrası gazetecilerle makamında sohbet ederek çay ikramında bulunan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, CHP, Saadet, İyi Parti ve DP´nin dörtlü ittifak kurması ile ilgili bir soruya, " CHP eninde sonunda Saadet partisi ile ilgili bir olumsuz açıklama yapar, ittifak bozulur" dedi. Başkan Öz, bir gazetecinin FETÖ´nün seçim sürecinde Ak Partiye sızma girişimi ile ilgili nasıl önlemler aldıkları yönündeki bir soruya ise, " Müracaat eden aday adaylarının isim listesinin genel merkezde sunulduğunu, tüm Türkiye´deki adayların genel merkez tarafından oluşturulan bir komisyonla güvenlik soruşturmalarının yapıldığını belirterek, FETÖ´nün çok sinsi bir örgüt olduğunu, bu süreçte partilerine sızmaması için çok dikkatli ve titiz çalışma yapıldığını sözlerine ekledi.