AK Parti´de İstanbul İl Başkanlığı İçin Bir Erzurumlunun İsmi Geçiyor

İdris Güllüce Ak Parti´nin İstanbul İl Başkanı Gibi?

Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti´de İstanbul İl Başkanlığı İçin Bir Erzurumlunun İsmi Geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul milletvekillerinden, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci´nin koltuğuna görmek istedikleri isimleri yazmalarını istedi. Bu yoklamada Ahmet Cin ve İdris Güllüce adı öne çıktı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı´ndan sonra partinin İstanbul İl Başkanlığı´na getirilecek ismi belirlemek için ağırlığını koydu. Erdoğan, Cuma akşamı AK Parti İstanbul İl Merkezi´nde düzenlediği toplantıda, İstanbul milletvekillerinden, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci´nin koltuğunda görmek istedikleri isimleri yazmalarını istedi. Parti içi kulislere göre bu yoklamada Ahmet Cin ve İdris Güllüce adı öne çıktı.

 

BU HAFTA AÇIKLANACAK 

 

Erdoğan´ın, bu hafta İstanbul İl Başkanlığı´na gelecek ismi açıklayacağı, Şubat´ta başlaması planlanan ilçe kongrelerine yeni il başkanıyla gidileceği konuşuluyor. Nisan sonu ya da Mayıs başında da AK Parti İstanbul İl Kongresi´nin yapılması bekleniyor. 

 

İDRİS GÜLLLÜCE, ERDOĞAN´IN 40 YILLIK DAVA ARKADAŞI ?

 

Ahmet Cin, AK Parti´nin İstanbul´daki seçim organizasyonunun başında. 51 yaşındaki Cin, aynı zamanda yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı. Üç dönem Tuzla Belediye Başkanlığı yapan Erzurumlu İdris Güllüce ise Erdoğan´ın neredeyse 40 yıllık dava arkadaşı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kurulduktan sonra İBB Başkanlığı için Kadir Topbaş ile İdris Güllüce arasında kalmış, kararını iki isim arasında uzlaşma sağladıktan sonra açıklamıştı. O dönem adaylıktan feragat eden Güllüce, bir süre İstanbul Büyükşehir 1. Başkan Vekilliği görevini yürütmüştü. Daha sonra milletvekili seçilen Güllüce, 2013´te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmişti.

 

GÜLLÜCE: EN STRATEJİK SEÇİM

 

İdris Güllüce, kendisine bu yönde yoğun teklif ve baskılar geldiğini doğrulayıp, ?AK Parti´nin il yönetimine ben ya da başka biri; kim gelirse gelsin İstanbul için iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum. 2019 seçimleri Türkiye´nin ufkunu değiştirecek seçimler. Hiçbir seçim bu kadar stratejik değildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da hem teşkilatımıza hem vatandaşlarımıza bunu anlatmaya çalışıyor? diye konuştu.  (GÜNEBAKIŞ)