AK Gençlik seferberlik ilan etti

Erzurum Ak Parti Gençlik Kolları'na bağlı gençler deprem bölgesi için afetzedelere ihtiyaç malzemesi topluyor.

Tarih: 08.02.2023 14:39
AK Gençlik seferberlik ilan etti

 Yardımları bizzat kendileri toplayarak, tırlara yükleyen gençler depremzedelere yardım için seferberlik ilan ettiklerini belirttiler.

Talha KOCA

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 10 ilde yıkıma sebebiyet veren deprem de evleri yıkılan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlara ülke genelinde yardım götürülüyor. Depremzedelere bir yardım eli de Erzurum Ak Gençlik Kolları’ndan ve Kadın Kolları’ndan geldi. Gençlik Kolları üyeleri Ak Parti İl Başkanlığı önünde kurmuş oldukları stant da, vatandaşlardan toplamış oldukları her türlü ihtiyaç malzemelerini paketleyerek ve koliler haline getirerek tırlara yüklüyor. Onlarca gencin el ele vererek kısa süre de yardım malzemeleriyle yüklenen tırlar, zaman kaybetmeden deprem bölgelerine doğru yola çıkıyor. Gençlerin başlatmış olduğu bu anlamlı projede sadece gençler değil aynı zamanda kadın, erkek her yaş grubu vatandaştan da destek geliyor. Kadınların ve yaşlıların da katkılarının bulunduğu bu projede yüklenen tırlarda her yaş grubu vatandaş hiçbir karşılık beklemeden ter döküyor. Gençlerin aralarında birbirlerine olan haykırışları da vatandaşlar tarafından taktir ediliyor. Gençlik Kollarına bağlı gençler tırları yüklerken birbirlerine “Çabuk, acele edin, sallanmayın, zamanımız yok! Binlerce insan o bölge de yardım bekliyor. Onlar için hızlı olmalıyız.” ifadeleri, duyanların yüreklerini sızlatıyor.

Yapılan bun anlamlı proje İç İşleri Bakanlığı başta olmak üzere, Erzurum Valiliği, AFAD ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen tırlarla bölgeye ulaştırılıyor. Tırlara yüklenen temel ihtiyaç malzemeler arasında bebek bezi, kışlık kıyafet, battaniye, su ve gıda ürünleri yer alıyor. Anlamlı proje için seferberlik ilan ettiklerini söyleyen gençler için yaşlı vatandaşlar da “Bu güzel gençlerim var olduğu süre bizim sırtımız kolay kolay yere gelmez. Deprem bölgelerindeki afetzedelere Allahtan yardım dileriz. Gün birlik olma günüdür. Hep birlikte bu felaketin altından kalacağız.” dediler.