AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FIRAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIZ’I ZİYARET ETTİ

Ak Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atanan Yakup Yıldız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tarih: 06.09.2023 18:41 Güncelleme: 07.09.2023 10:38
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ FIRAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIZ’I ZİYARET ETTİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yeni eğitim öğretim yılının 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olması nedeniyle açıklamalarda bulunan Ak Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Fırat,” Uzun bir tatilin ardından 11Eylül 2023 Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. İnanıyorum ki, yeni eğitim - öğretim yılında da çocuklarımız ve gençlerimiz yine kendilerine, vatanımıza ve milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanacaklardır. Biz de üzerimize düşenin en iyisini yaparak çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirebilme gayreti içerisinde olacağız. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerine bağlı, çağın sahip olduğu bilimsel ve teknolojik gelişmelerin içinde yer alan bireyler olarak yetişmeleri için olan gayretimiz artarak devam edecektir. Kişinin gelişim ve olgunlaşma durumuna göre öğrenme etkinlikleri ve ihtiyaçları değişse de, şunu çok iyi biliyoruz ki kişinin aile durumu, çevresel etkileşimi ve okul durumu öğrencilerimizin başarı düzeyini etkileyen en önemli sebeplerdir. Bu nedenle yeni eğitim sistemimiz bireyi merkeze alan, bireyin farklılıklarını gözeten ve eğitim ortamını ona göre hazırlayan bir yapıdadır. Ülkemiz her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli değişikliklerle emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Gelişen ve değişen dünya da ortam şartlarına ayak uydurabilmemiz için gerek toplum olarak gerekse kişi olarak kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortam şartlarını kendimiz belirleyecek bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeyiz. Değerli öğrencilerimize özellikle şu zinciri hatırlatmak istiyorum. Başarılı bir ilköğretim eğitimi-iyi bir lise, iyi bir lise eğitimi-iyi bir üniversite, iyi bir üniversite refah düzeyi yüksek bir hayat olanağı sağlar. Bu sebeple işin başında başarıya odaklanarak ve bu motivasyondan taviz vermeyerek çalışmalarımızı yapmalı, bizlere hayatın engellerini aşmamız hususunda gece gündüz demeden emek veren anne babalarımıza ve öğretmenlerimize sevgi ve saygıda kusur etmeden öğretim yılını tamamlamalıyız. Yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize, milletimize, ilimize, ilçelerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”