Akal borç affı istedi

Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal, esnafın kendini toparlayabilmesi için sicil affından önce borç affının gelmesi gerektiğini vurguladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Akal borç affı istedi

Esnafa verilen kredileri ve esnafın durumunu değerlendiren Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal, esnafın 2016 yılında toplamda 67 Milyon TL krediyi almasını sağladıklarını belirtti. Esnafın borçlarını ödeme noktasında hassas olduğunu vurgulayan Akal, sicil affına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Esnafa verilen kredilere ilişkin bilgiler aktaran Akal, ?Biz esnaf ve sanatkâra kredi bulup kefil oluyoruz. 46 kooperatif bin 350 üye, bunlardan ise faaliyette bin 50 esnaf var. Bu zaman kadar 400 milyon TL kredi kullanımına kefil olduk. Erzurum esnafı kredisini ödeme noktasında oldukça hassas. Her gelen esnafa yardım etmeye çalışıyoruz. Bizim kefil olması için esnafın vergisini ödüyor mu ve iş yapıyor mu diye bakarız. 2016 yılında toplamda 67 Milyon krediye kefil olduk. Bu yıl ise hedefimiz 100 Milyon TL. Erzurum esnafı borcuna sadık. Vaktinde ödemek için gayret gösteriyor. Bizim kurumumuzda sicil affının bir önemi yok. Esnafın ihtiyacı olan şey sicil affı değil. Esnafın ihtiyacı olan borçların affı. Esnafın kendini toparlayabilmesi için yeni bir kredi değil eski kredilerinin, ödeyemediği kredilerin affıdır.? dedi.

Muhammed cOŞKUN