AKARYAKIT İSTASYON İŞLETMECİLERİ GİT GİDE KÖTÜYE GİDİYOR

Benzin ve mazot fiyatlarına yıl içerisinde gelen son zamlardan dolayı vatandaşların eskiye göre alım gücü düşmeye başladı.

Tarih: 03.05.2023 20:29
AKARYAKIT İSTASYON İŞLETMECİLERİ GİT GİDE KÖTÜYE GİDİYOR

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Zamların ardından satışlarının düştüğünü belirten Akaryakıt istasyon İşletme Müdürü Ercan Gülrenk, kar marjlarının da düştüğünü söyledi.

Gülrenk,” Benzin ve mazot fiyatlarına yıl içerisinde gelen son zamlardan dolayı vatandaşların eskiye göre alım gücü düşmeye başladı. Eskiye nazaran insanlarımızın alım gücü düştü. Normalde 25 bin 30 bin satan petrol şuanda 12 bin TL’yi zor görüyoruz. Daha önce si bir arabanın deposu 300 TL’ye doluyordu. Şimdi bin TL aşağı dolduruyor. Benzin litresinin günlük bin 500 2 bin TL günlük sarfiyatı var. İnsanların alım gücü düştü ve bu vesileyle bizim kar marjlarımız da düştü. Sistemimiz sent bazında olduğu için bizim kâr marjlarımız şu an itibariyle tarafından düşmüş durumdadır. Akaryakıt fiyatların zam gelse dahi akaryakıt istasyonları kazanç sağalmıyor. Akaryakıt sektörü her gelen zamda erimiştir, karlılığı bitmiştir. Son zamanlarda akaryakıtın durumları çok kötü. Git gide kötüye doğru gidiyor. Şu an kimse aracını çalıştıramıyor. Çalıştırdığı zaman da borçla almak istiyor. Milletimiz zor durumda. Şimdi bizim araçlarımız var, gereçlerimiz var, çocuklarımız var. Bu kadar insan bunun üzerinde çalışıyor. Bu kadar sigorta, her şeye zam gelmiş ama bizim karımız inmiş. Bu gidişi ben iyi görmüyorum. Erzurum’daki kapalı otoparklar, günlerdir yerinden oynatılmayan araçlarla dolu. Hepsinin başlıca sıkıntısını ise, akaryakıt giderleri oluşturuyor. Böyle bir uygulama şekli olamaz " dedi.