AKARYAKITİSTASYONLARI TEK TEK KAPANIYOR

Akaryakıt sektörünün önemli isimlerinden biri olan akaryakıt istasyonları zor durumda.

Tarih: 24.05.2023 19:05
AKARYAKITİSTASYONLARI TEK TEK KAPANIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Erzurum’da akaryakıt istasyonları iş yapamadığı için kapanma noktasına gelirken akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik yavaşlasa da istasyonların artan operasyon maliyetleri sonrası yeniden sektör endişeye büründü.

Birçok bayi yakıt alamaz hale geldiğini ifade eden Akaryakıt istasyon işletmecileri, zarar ettikleri için bayileri kapatmak zorunda kaldıklarını söylediler. 

İşletmeciler,” Benzin ve motorinden kazançlarının aynı kalması ancak benzin istasyonlarının kira bedellerini ödeyememesi, elektrik faturaların iki katına çıkması ve çalışan işçi giderlerinin yükselmesiyle birlikte maliyeti artan petrolcüler kapanmanın eşiğine getirdi. Bayiler olarak dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızı, gece-gündüz demeden çalışarak oluşturduğumuz birikimlerimiz tümünü bankalar adeta yutuyor. Acilen, akaryakıt bayilerini bankaların kıskacından kurtaracak düzenlemelerin yapılması lazım.  İnsanlar, aracında yakacağı yakıt masrafından dolayı hiçbir yere gidemez oldu. İnsanlar araçlarının kontağını açamaz hale geldi. Aksi takdirde bayilerin tümü tek tek kapanma noktasına gelecek. Artan maliyetler nedeniyle masraflarımızı dahi karşılamaz hale geldik. Giderlerimiz 2-3 katına çıktı.  Yakıt fiyatlarındaki iniş çıkışlarla birlikte akaryakıt istasyon işletme sahipleri olarak sıkıntıya girdik.  Kurumlarından talebimiz, devlet hazinesinin lokomotif sektörlerinden biri olan akaryakıt sektörünün geleceği adına bayi marjının genel giderlerdeki artışı karşılayabilecek ve makul bir kâr elde edilmesini sağlayacak şekilde acilen iyileştirilmesi ve marjın enflasyona göre güncellenerek korunmasını sağlayacak tedbirlerle maktu olarak değil, yüzdesel olarak belirlenebileceği yolu açmasıdır” İstasyonlar lehine bir düzenleme yapılmalı.”