AKILLI SAATLER NORMAL SAATLERİN YERİNİ TUTMUYOR

Günümüzde normal kol saatlerinin yerinin tutan, telefona bağlanan akıllı kol saatleri, normal saatlerin yerini tutmuyor.

Tarih: 19.05.2023 18:26 Güncelleme: 19.05.2023 18:26
AKILLI SAATLER NORMAL SAATLERİN YERİNİ TUTMUYOR

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Günümüzde satılan akıllı saatlerin normal akrep yelkovanlı antika saatlerin yerini tutamadığını söyleyen saat satıcısı ve tamircisi Hüseyin Tosun, akıllı saatlerin bozulduğu zaman tamirinin mümkün olmadığını söyledi.

Tosun, “Saatin rağbet görmemesi için zaman diye bir kavramın olmaması gerekir. Saat insanların en büyük ihtiyacıdır. Bütün saatlerde rağbet var. Eskiden insanlar saatlerini tamir ettirmek için saat tamircisi ustalarına geliyordu şimdi de aynı şekilde saatlerini getirip tamirini yaptırıyorlar. Tabi tamir olabilen saat var olamayan saat var, bazı saatlerin artık ömrü bitiyor onlar için yapabileceğimiz bir şey kalmıyor. Bugün dışarda her on kişinin en az beşinin kolunda saat görebilirsiniz. İnsanlar kollarında ki saatlere alışırlar, sürekli saate bakarlar ve kendilerini saatlere göre ayarlarlar. Şunu da belirtmek isterim spotçular da ki saatler kesinlikle sahtedir, orijinal diye size yalan söyleyebilirler inanmamanızı tavsiye ederim. Günümüzde satılan akıllı saatler vardır ama akıllı saatler normal akrep yelkovanlı antika saatlerin yerini tutamaz. O akıllı saatler bir kez bozulduğu zaman bir daha tamir olmaz. Yani götürürsünüz yaptırmaya yapılır ancak bir daha bozulur ve bu böyle devam eder. En sonunda yenisini almak zorunda kalırsınız. Bize en fazla tamire getirilen saatler duvar saatleri oluyor. Duvar saatlerinin de tamir fiyatları bozukluk oranına göre değişiyor. Bazen antika saat koleksiyonu yapan insanlar geliyor. Öyle saatler vardır ki kimisi 300 TL kimisi 30 bin TL’ye kadar çıkıyor. Antika satın alan insanlar genelde pahalı saatleri alıyorlar. Stil sahibi insanlarda her türlü saat mevcuttur. Burada guguklu saatlerimiz de vardı ancak sattık. Fiyatlarını bazen gerçekten umursamayan insanlar oluyor. Milyon TL’lik saatler görüyorum bazı ünlülerde. Buna bakarak da insanlarda ki saat takıntısının bitmediğini daha da arttığını görebilirsiniz. Bize her türlü saatler geliyor. Ben uzun yıllardır bu işi yapıyorum. Çok fazla saat tamir ettim. Aynı şekilde de çok fazla saat sattım. Duvar saati fiyatları söylediğim gibi 300 TL’den başlayıp 30 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Kol saatleri de aynı şekilde 250 TL’den başlayıp 10 bin TL’ye satışa sunuluyor.”