AKILLI TELEFONLAR GÜNLÜK HAYATIN EN BÜYÜK VAZGEÇİLMEZLERİ ARASINDA

Cep telefonların şarjlarını bitiren en büyük etkenlerin başında ekranları gelmektedir.

Tarih: 06.10.2023 18:46
AKILLI TELEFONLAR GÜNLÜK HAYATIN EN BÜYÜK VAZGEÇİLMEZLERİ ARASINDA

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Akıllı telefonların pil ömrünün kullanım süresi ve günlük kullanım tarzıyla doğru orantılı olduğunu ifade eden Cep Telefon İşletmecisi İsmail Yavuz, ekran parlaklığı yüksek olunca cihaz bu gereksinime yanıt vermek için daha fazla güç harcıyor ve doğal olarak bataryası daha hızlı bittiğini söyledi.

Yavuz,” Akıllı telefonlar günlük hayatın en büyük vazgeçilmezlerinden birisi konumunda. Bu küçük akıllı kutular sayesinde her iş tek bir tıkla kolayca halledilebiliyor. Tabii her elektronik cihazda olduğu gibi telefonların da bir süre sonra bataryaları boşalıyor ve yeniden kullanılabilmeleri için belirli düzeyde şarj olmaları gerekiyor. Akıllı telefonların pil ömrünün kullanım süresi ve günlük kullanım tarzıyla doğru orantılı olduğunu söylemek mümkün. Zira pil kapasitesi ne kadar yüksek olursa olsun cihazı yoğun bir şekilde kullandığınızda bir süre sonra yeniden şarja takmanız gerekecek. Telefonların şarjlarını bitiren en büyük etkenlerin başında ekranları geliyor. Zira ekran parlaklığı yüksek olunca cihaz bu gereksinime yanıt vermek için daha fazla güç harcıyor ve doğal olarak bataryası daha hızlı bitiyor. Bunun dışında yoğun uygulama kullanımı şarjın çabuk bitmesine neden oluyor. Özellikle video, müzik, oyun ve sosyal medya uygulamaları, pil ömrünü en çok tüketen uygulamalar arasında. Batarya ömrünü olumsuz etkileyen bir diğer etken ise arka plan işlemleri. Akıllı telefonlarda çalışan arka plandaki uygulamalar, pilin hızlı boşalmasına neden olan başka bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında meydana gelen çeşitli arızalar da şarjın hızlı bitmesine ortam hazırlıyor.”

Verizon uygulaması, telefonun pilini en çok tüketen uygulamalar arasında

 Verizon uygulaması, telefonun pilini en çok tüketen uygulamalar arasında yer aldığını belirten Cep Telefon İşletmecisi İsmail  Yavuz, cep telefonun şarjını ne bitirir sorusuna ilişkin yapılan araştırmalar neticesinde bazı uygulamaların öne çıktığı görüldüğünü söyledi.

Yavuz,”  Sesli, görüntülü ve yazılı görüşmek için kullanılan telefonlar, bireylerin keyifli vakit geçirmelerine yardımcı oluyor. Uzun süre vakit geçirebilmek için ise, telefonun şarjının dolu olması büyük önem taşıyor. Telefonun şarjını ne bitirir sorusuna ilişkin yapılan araştırmalar neticesinde bazı uygulamaların öne çıktığı görülüyor. Sağlıklı yaşam hakkında bilgi sunan Fitbit, telefon şarjını en çok bitiren uygulama olarak biliniyor. Verizon uygulaması, telefonun pilini en çok tüketen uygulamalar arasında yer alıyor. Kullanıcıların ulaşıma yönelik bilgilere erişmesini sağlayan Uber uygulamasının şarjı kısa sürede bitirdiği görülüyor. Görüntülü, yazılı ya da sesli olarak kullanıcıların iletişim kurmasını sağlayan Skype uygulaması da şarjı olumsuz yönde etkiliyor. Telefonun pilini çabuk bitiren diğer uygulamalar arasında sosyal paylaşım siteleri yer alıyor. Sosyal  paylaşım site uygulamaları kullanmayan bireylerin şarj süresi kullananlara kıyasla uzun oluyor.   Belirtilen uygulamaları kullanan kişilerin mutlaka kullanımın ardından kapatmaları gerekiyor. Uygulamaların kapatılmaması durumunda arka planda çalıştığı görülüyor.”