Akşener: Lamı cimi yok kaybettik

Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Seçim sonuçlarını yenilgi olarak niteleyemem" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine, "Lamı cimi yok kaybettik" ifadelerini kullandı.

Tarih: 29.07.2023 16:31
Akşener: Lamı cimi yok kaybettik

KILIÇDAROĞLU'NUN "YENİLGİ NİTELEYEMEM" SÖZÜNE YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını yenilgi olarak niteleyemeyeceğini söylerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den "Lamı cimi yok kaybettik" çıkışı geldi.

TEKİN: CHP BÜYÜKŞEHİRLERDE TEK BAŞINA DEVAM EDECEK

CHP ve İYİ Parti genel başkanlarının seçim sonuçları üzerinden yaptıkları farklı açıklamalar, akıllara "Yerel seçimde ittifak olacak mı?" sorularını getirdi. Her iki partiden ittifaka sıcak bakılmadığı yönünde açıklamalar geldi. Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, ittifakın zarar verdiğini söyledi. "Masanın en önemli aktörlerinden bir tanesi, sayın genel başkanımızın adaylığı konusunda adeta neredeyse bir kampanyaya çevirdi. Kazanılmaz kampanyası. Bundan sonraki süreçte elbette lokal olarak bir kısım yerlerde ittifaklar oluşabilir ama CHP büyükşehirlerin tamamında tek başına yoluna devam edecektir" dedi.

KAVUNCU: PARTİ TABANIMIZ SICAK BAKMIYOR

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu da parti tabanının ittifaka sıcak bakmadığını söyledi. Kavuncu, "30'a yakın il başkanlığında, parti tabanımızda, teşkilatlarımızda bundan sonraki süreçte ne olmadığımızı değil, ne olduğumuzu anlatacak bir şekilde seçime gitme arzu ve isteği çok yüksek. Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımız sıcak bakmıyor. Nihai karar elbette partimizin ilgili organlarınındır" ifadelerini kullandı.

CHP'deki değişim tartışmalarına da değinen Kavuncu, "Kendi iç mücadelelerinde kolaylıklar diliyoruz" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ