Aktarlara yoğunluk kış gelmeden başladı

Son baharın gelmesiyle kendini hissettiren soğuk kışın habercisiyken, daha kış gelmeden aktarlara ilgi arttı.

Tarih: 22.10.2023 23:45
Aktarlara yoğunluk kış gelmeden başladı

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz 

yaz aylarını geride bırakarak sonbahar mevsimine girdiğimiz bu günlerde gerek mevsimsel değişikliklerden kaynaklı gerekse havaların bir sıcak bir soğuk olmasından kaynaklı olarak hastalıklar artış gösterdi.  

gündüzleri sıcak olan Erzurum akşamları çok soğuk olup adete kış mevsimini hissettirirken, sıcak soğuk geçişlerinde ya da mevsimsel geçişlerden dolayı sık sık rahatsızlanıp hasta olan kişiler önlem olarak grip aşısı vurulsa da aşıya karşı oluşan güvensizlikten kaynaklı çoğu kişi de aktarların yolunu tutarak bitkisel ilaçlardan ve bitki çaylarından oluşan karışımları tüketerek hastalığı atlatmaya çalışıyor. 

konuyla alakalı olarak bilgilerine başvurduğumuz aktarcı, “kış mevsimin gelmesiyle hastalıklar oldukça arttı ve insanımız önlem olarak yaptırılan aşılarda tedirgin olduğu için bizleri tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

aktarcı, " biz aktarlar tamamen doğal ve bitkisel ürünlerin veya karışımların satışını yaptığımız için insanlarda güven kazanmış işletmeleriz. Bugün hastalıklarla mücadelede önlem olarak vurulan grip aşısı var ama kimse yaptırmak istemiyor çünkü aşı olma konusunda sağlanan güven zedelendi. Ysn etkisinin ne olacağını bilmediği aşı yerine bildiği kullandığı güvendiği karışımları ve çayları tercih ederek kendilerine önlem alıyorlar. Bu da bizim işlerimize olumlu anlamda katkı sağılıyor ve talep artıyor, talep artınca da ürün satışı artıyor.