AKTARLARDAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Ramazan ayında oruç sırasında susuzluk çekenlere tavsiyelerde bulunan aktarlar, lavanta ve ıhlamur çayı tüketmenin oruç sırasında susuzluk hissini azaltabileceğini söyledi.

Tarih: 09.03.2024 11:44
AKTARLARDAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte yoğunluğun arttığı aktarlarda en çok talep gören ürünler arasında ise susuzluğu giderici çaylar yer alıyor.

Aktarlara gelen vatandaşlar, Ramazan ayında oruçlarını daha rahat geçirmek için alışveriş yapıyor. Vatandaşların kompostoluk ürünlere ilgisinin çokça arttığını söyleyen aktarlar, Ramazan ayını daha rahat geçirebilmek için kullanılacak ürünler hakkında önerilerde bulundu.

Aktarlar,” Susuzluğu gidermek için lavanta çayı, ıhlamur çayı bunları tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sahurda sizi gün boyu rahatlatacak, tokluk hissi verecek olan hurma özellikle Medine Hurması tüketebilirsiniz. Susuzluğu gidermek için lavanta çayı, ıhlamur çayı bunları tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sahurda sizi gün boyu rahatlatacak, tokluk hissi verecek olan hurma özellikle Medine Hurması tüketebilirsiniz. Lif oranı çok yüksek bir hurmadır. Ve günü rahat bir şekilde geçirmenizi sağlıyor. Bitki çayları içerdiği vitaminler nedeniyle ramazan ayında daha dinç hissetmenize yardımcı olur. Aynı zamanda siyah çay çeşitlerine nazaran daha az oranda kafein içeriyor olmaları da önem taşıyor. Siyah çay çeşitlerinin içerdiği kafein uykusuzluğa neden olabilir. Sahurdan sonra yeniden uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Ancak bitki çayı içilmesi durumunda bu sorunun yaşanma ihtimali de düşer. Vücudun susuzluğunu gidermeye yardımcı olabilecek bitki çayı çeşitlerinin de olduğunu eklemek gerekiyor. Akşamları yemekten sonra ise hem dinlenmek hem de sakinleşmek için ada çayı, rezene çayı, papatya çayı, melisa çayı gibi bitkisel çayları kullanmak daha faydalı olacaktır. Vatandaşlarımız ayrıca Ramazan ayında günlük hayatta çok fazla tüketilen çayı ramazan ayında fazla tüketmeden daha çok bitkisel çayları kullanmalarında yarar var.”