AKÜ SATIŞLARI DÜŞTÜ

Araç akü satışlarında geçmiş yıllara göre düşüklük yaşanıyor.

Tarih: 11.11.2023 17:10
AKÜ SATIŞLARI DÜŞTÜ

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Akü fiyatlarında artış olmadığını ifade eden esnaf Mehmet Gül, araç akülerinin bin 500TL’den satışa sunduklarını söyledi.

Gül,” Araç akü satışlarında geçmiş yıllara göre düşüklük yaşanıyor. Şuanda akü fiyatları bin 500 TL’den satışa sunuyoruz. Yaklaşık 5,6 aydan beri akü fiyatlarında artış yaşanmadı. Bizim  işlerimiz daha çok kış aylarında çok fazla oluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde akü satışlarımızda artış yaşanacaktır. Burada iki ana madde önemlidir. Bunlardan birincisi otomobilin yapısına uygun akü seçimidir diğeri de önceki aküye benzer özelliklerde akü seçmektir. İkisi aynı şey mi; hayır! Çünkü aracınıza sonradan eklediğiniz park sensörü, ses sistemi gibi elektrik tüketen parçalarla aracınızın akü ihtiyacı değişmiş olabilir. Özellikle kış mevsiminde yolda kalmamak için akü bakımı çok önemlidir. Burada uzman desteği alarak en doğru aküyü tercih etmek önemlidir.”

Akünüzü kontrol ettirin 

Kış aylarında, özellikle soğuk sabahlarda aracın geç çalışmasının ve marş basmada sıkıntı yaşanmasının, bilindik bir sorun olduğunu belirten esnaf Mehmet Gül, kış mevsimin kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde, araç sahipleri ve sürücüler, marş basma sorunu yaşamamak için akülerini kontrol ettirmeli, gerektiği durumda akülerini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Gül,” Kış mevsimin kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde, araç sahipleri ve sürücüler, marş basma sorunu yaşamamak için akülerini kontrol ettirmeli, gerektiği durumda akülerini değiştirmelidir. Ücretsiz olarak bizlere gelerek sürücüler akü kontrolü yaptırabilir. Akülerin özellikle soğuk havalarda, voltaj gücünü önemli oranda yitirmesi olduğunu hatırlattı. Kış mevsimin kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde, araç sahipleri ve sürücülerin marş basma sorunu yaşamamak için akülerini kontrol ettirmeli gerekir. İşletme olarak tüm araçların akülerini ücretsiz ölçüm yapıyoruz. Birde sattığımız akülere 1 yıl garanti veriyoruz. Bu süre içinde bir sıkıntı olduğunda bire bir değiştiriyoruz.”