Al gülüm ver gülüm AŞ; TuzYap

AKP’li Tuzla Belediyesi, her gün bir skandal iddiasıyla gündeme geliyor. Belediye meclisinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ülkü Sakalar, Tuzla Belediyesi’nin TuzYap’a veriler arsaları sordu.

Tarih: 17.10.2023 13:38
Al gülüm ver gülüm AŞ; TuzYap

www.erzurumgunebakis.com/ Yener GÖZÜTOK 

Tuzla Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis toplantılarında yapılan iş karşılığı TuzYap’a verilen arsalar konuşuldu. Verilen bu arsalar hakkında tepki CHP’li Meclis Üyesi Ülkü Sakalar’dan geldi. Sakalar, 4 buçuk yılda belediye ait yaklaşık 100 bin metrekare arsanın Tuz’Yap’a verildiğini iddia etti.

TUZLA BELEDİYESİ’NİN PARASI MI YOK?

Meclis toplantısında konuşan Sakalar, “4 buçuk sene içinde TuzYap’a belediyenin borcu için sürekli arsa devri talep edildi. Hukuk Komisyonu’na gelen her dosya TuzYap’a devredilmek istenen arsalara ait. Bu zamana kadar benim hesapladığım yaklaşık 100 bin metrekareyi TuzYap’a Tuzla Belediyesi borcuna karşılık devredildi. Şunu merak ediyorum, Tuzla Belediyesi’nin kasasında para mı yok, Tuzla Belediyesi’nde Türk Lirası mı geçmiyor, yoksa her şeyi arsa karşılığı mı ödüyor? Bugün Tuzla’da diyelim arsa metrekare fiyatı 10 bin lira, 10 bin lira değil, çok daha fazlası. En az 1 milyar lira yapar. Tuzla Belediyesi’nin 2023 bütçesi ek bütçe verilmeden önce 1 milyar lira vardı. Tuzla Belediyesi bütçesi kadar borçlanmış. Tuz’yap’a ne yaptırıyorsunuz da bu kadar borç çıkıyor? Bütün bunları merak ediyoruz. Fakat TuzYap’a inceleme yetkimiz olmadığı için göremiyoruz” dedi. 

“AÇIK İHALEYE ÇIKSIN”

Sayıştay’ın Tuzla Belediyesi’ne neden uğramadığını dile getiren Sakalar, “Sayıştay İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne her sene geliyor. Tuzla Belediyesi’ne de uğramadığı için biz bunu öğrenemiyoruz. Ama ben bu bilgiyi Tuzla Halkının bilgisine sunuyorum. TuzYap’a bir kez daha arsa devrine karşıyız. Bunlar Tuzla Belediyesi’nin ihtiyacı için satılacaksa açık ihaleye çıkacak. Ne kadara satıldığını bilmiyoruz. Neyin karşılığı verildiğini bilmiyoruz. Dolayısıyla dosyaya red diyoruz” dedi.