Alabalık yasağı başladı

Erzurum´da iç sularda doğal alabalık yasağı dün itibarı ile başladı. İl tarım ve Orman Müdürlüğü, yasağın 28 Şubat tarihine kadar süreceğini duyurup uyardı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Alabalık yasağı başladı

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, iç sularda doğal alabalık yasağının başladığını duyurarak uyardı. Olta balıkçılığı başta olmak üzere torla da yapılan balık avı arasında en rağbet gören balık türü bölgemizde alabalık oluyor. Bu kapsamda gerek kırmızı pullu alabalık ve gerekse sunni alabalık türlerinin bneslinin tükenmemesi için de bir dizi önlem alınıyor. Alabalığın üreme döneminin yaklaşması ile birlikte yasakta başlıyor. Bu kapsamda bir kurumun sosyal medya hesaplarından da bir duyuru yapan Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ?? İç sularda doğal alabalık yasağı başlıyor´´ uyarısında bulundu.

 

YASAĞA UYMAYANLAR AĞIR CEZALAR ÖDEYECEK

 

Yapılan açıklamada, şöyle denildi: ??13.08.2016 tarih ve 29800 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliği hükümleri gereğince; İlimizdeki iç sularda (nehir, dere vb.) 1 Ekim 2019 - 28 Şubat 2020 tarihleri arasında Doğal #Alabalık avcılığı yasaktır. Avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak su ürünleri satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu uyarınca yasal işlem uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.´´