ALİ METE, HALKIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde aday adaylığını ilk açıklayan isimlerden biri olan Ali Mete, gittiği her yerde vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ALİ METE, HALKIN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde aday adaylığını ilk açıklayan isimlerden biri olan Ali Mete, gittiği her yerde vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Erzurum’un sorunları konusunda donanımı ile her kesimin hayranlık duyduğu Mete, sempatik tavırları ile de daha şimdiden halkın gönlünde taht kurmayı başardı. Erzurum ilçelerine çıkarma yapan Mete, son olarak gittiği Horasan, Pasinler ve Köprüköy’de teşkilat mensupları ile bir araya geldi. İlçelerde esnaf ziyaretlerini de ihmal etmeyen Mete, köy köy kahvehane kahvehane gezerek vatandaşların beklentilerini dinledi. 
HALKIN TÜKENMEYEN SÖZÜ OLACAĞIM
AK Parti iktidarı Cumhuriyet tarihinin en başarılı ve kudretli iktidarı olduğunu belirten Mete, gücünü milletten alan AK Partinin başarısı, milletin değerlerine bağlılığı ve millete samimi hizmet arzusundan kaynaklandığını ifade etti. Bütün dış müdahalelere rağmen birlikteliğindeki sağlamlık ve ortak akıl kültürü ile yol almasının bu başarılardaki en önemli etken olduğunu anlatan Mete, “Ülkemizin olağan üstü gelişmesine paralel olarak Erzurum gelişememiştir. Kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm desteklerine rağmen bu şehrin gelişememiş olmasının birçok sebebi vardır. Birlikte iş yapabilme becerilerimizi geliştiremedik. İstihdam geliştirici tedbirler alamadık. Şehrin orta sınıfını oluşturamadık. Gönüllü katkılarını şehirde yeterince harekete geçiremedik. Mevcut durumumuzu rehabilite edemedik. Yatırımlardaki koordinasyonu sağlayamadık. Kurumlar arası koordinasyonda yeterince başarılı olamadık. Yapılan işlerin takip ve koordinasyonunda etkin olamadık. Şehrin geleceğini tamamen kamu kaynaklarına bağlı olarak mütalaa ettik. Siyaset kurumunu denetleyemedik. Üniversite, yerel YÖNETİM ve sanayi işbirliğine gereken önemi veremedik. Kadınların şehrin sosyal hayatına aktif katılımında yeterince başarılı olamadık. Gençlerden sosyal sorumluluk konusunda yeterince istifade edemedik, gibi bir çok neden sıralamak mümkündür” diye konuştu.
KALKINMA İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILMALI
Vatandaşlarla konuşmasında her fırsatta her şeyin devletten beklememesi gerektiğine vurgu yapan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ali Mete, Erzurum’un kalkınması için ulusal ölçekte bir seferberlik başlatılmasının önemine değindi. Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınması için Erzurum’un rekabet edebilir bir aşamaya getirilmesi şart olduğunu söyleyen Mete, “Öncelikli olarak yapılması gereken;şehrin mevcut durum envanterinin çıkarılmasıdır. Sorunlarımızın en ince detayına kadar incelenmesi ve bu sorunların çözümü ile ilgili süreçlerin tüm aktörlerin katılımı ile belirlenmesi zorunluluğu vardır. Erzurum’daki tüm kurumların stratejik plan çalışmalarının elden geçirilmesi ve şehrin ortak stratejik planının detaylı bir şekilde güncellenmesi gerekmektedir. Sorunların çözümünde hangi kişi ve kurumlarla hareket edileceğinin tespit edilmesi, usul ve yöntemlerin belirlenmesi gerekmektedir. Kurumlar arası koordinasyon ile uyumlu bir çalışma dönemine girilmesi şarttır. Erzurum’un kurtuluşunun tek yolu üretimden geçmektedir. YATIRIM, kaliteli üretim, pazarlama kültürünün geliştirilmesi ve rekabet edebilen güçlü bir ekonomi oluşturmak zorundayız.
Şehrin üzerindeki olumsuz havanın dağıtılması ve üretimin teşvik edilmesi zorunluluğu vardır” şeklinde konuştu.
ÇARPIK KENTLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR.
Her isteyenin bu şehri tarumar etmiş olması mümkün olmadığına vurgu yapan Mete, kuralların işlemediği bir şehirde huzurun olmayacağını söyledi. Mete, “Şehrin Fiziki rehabilitasyonu sağlanması ve bu aşamadan sonra ise kuralların işletilmesi gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın SEKMEN’İN şehri korumaya dönük gayretlerini takdirle karşılıyorum. Erzurum’un sağlam sosyal dokusu ihmaller neticesinde yara almıştır. Sosyal dokunun yeniden tesis edilmesi için bütün aktörlerin iletişim halinde olması ve konuya gereken hassasiyeti göstermesi gerekir. Siyasetçiler olarak şehri bir bütün olarak ele alacak ve halkla sıcak ilişkiler kurmak suretiyle sosyal dokunun sağlam temeller üzerine inşa edilmesi için özel gayretler göstereceğiz. Siyaset yapma biçimimizi yeniden gözden geçireceğiz. Sandıkların açılmasından sonra şehri bir bütün olarak kucaklayacak bir siyaset yöntemini devreye sokmalıyız. Erzurum siyasi çekişmelerin bedellerini ağır ödeyen bir şehirdir.
SİYASETTE KOORDİNASYON ZORUNLULUKTUR…
8 Haziran itibariyle bu şehrin en güçlü siyasi partisi olarak tüm Erzurum’u kucaklayacak ve projelerini buna göre şekillendirecek bir çalışmayı başlatacaklarını anlatan Aday Adayı Mete, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanının öncülüğünde ilçe belediyeleri koordinasyon halinde çalışması gerektiğini kaydetti. Mete, “ Yine Milletvekilleri olarak, bu koordinasyonun içinde yer almak suretiyle bu şehrin büyümesi için uyumlu politikalar üretmek zorundayız. Hiçbir kamu görevlisi bu şehrin enerjisini tüketmemelidir. Bu şehrin büyümesi için azami gayret göstermelidir.
Siyaset kurumunun enerjisine ayak uyduramayan ve görevini harfiyen yerine getirmeyen kişilerle yol alınamayacağı aşikardır. Öncelikli olarak heyecanı olan, bu şehrin kalkınması için gayret gösteren bürokratların görevlendirilmesi şarttır. Bizler Milletin vekili olarak Ankara’ya gideceğiz. Bu şehre samimi olarak hizmet etmenin gayreti içinde olacağız.
Halkımızın içinde olmayı şiar edineceğiz. Tırpan biçen bir çiftçiye selam vereceğiz, yoksul bir ailenin evinde bir tas çorba içeceğiz. Şehrin yatırımlarını yerinde görecek, şehrin insanının hep yanında ve yakınında olacağız. Birlikteliğin bereketini bu şehre yaşatacağız.
Her şeyin güvenle başladığını ve güven duygusunu zedelemeden yol alacağız. Bu şehre güveniyorum.Teşkilatlarıma güveniyorum. Erzurum’un güvenine talibim." şeklinde konuştu.