Almanya'nın başkentinde aslan paniği

Almanya'nın başkenti Berlin’de aslan paniği var. Kentin güneyinde başıboş bir aslan nedeniyle halk uyarıldı. Polis her yerde aslanı arıyor.

Tarih: 21.07.2023 13:51
Almanya

CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk ayrıntıları şu ifadelerle aktardı;

Aslanın arandığı güney ormanlarından Berlin'den sesleniyoruz. Şu anda 120 kadar polis bu ormanda söz konusu kaplanı arıyor. Kaplan ya da aslan artık nasıl ifadelendirebilirsek. Dişi aslan olarak Alman medyasında yer aldığını söyleyelim. Gerçekten şu anda bir numaralı gündemi bu. Çarşamba günü bir videoda izledik. Bir yaban domuzunu parçaladı ve yedi. O günden beri tüm Berlin o aslanı arıyor.

Arama için helikopterler, dronelar, köpekler var. Ayrıca bir de zırhlı araç var. Türkiye'de o da TOMA takip tabiriyle ifadelendirdiğimiz araçlardan buraya özel güvenlik koydu. Ama hala henüz bir iz bulamadılar.

Hatta bazı uzmanlar aslan değildi de başka bir hayvan mıydı bu diye. Böyle bir tartışma da var. Ama şu anda 120 kadar görevlinin, polisin söz konusu kaplanın peşinde olduğunu söyleyelim. Bu bölge yani Almanya'nın güneyindeki bölge Teltow ve bölgesi çok Türklerin yaşadığı bir bölge değil.Burası daha az insanın yaşadığı bir bölge ve Berlin'de vahşi hayvan yetiştiremiyorsunuz evde. Ama buna izin veriyor. Yaklaşık 23 tane kayıtlı kaplan var. Yani bu hayvanat bahçesinden kaçmadı. Sirkten kaçmadı. Özel olarak evinde besleyenler var. Ama onların da kaplanları evinde. Yani izin almadan yetkililere bildirmeden evine kaplan besleyen biri olduğundan şüpheleniliyor ve onun hayvanını karşılıyor. Doğal olarak o da polise gidip hayvanım kaçtı diyemiyor. O onun peşindeler.

Bulmamaları da gerçekten çok önemli. Çünkü insanlara ‘evinizden çıkmayın’ uyarısında bulundu. Berlin'in göbeğinde yaşayanlar bile korku, endişe halinde. Tüm Almanya şu anda bu konuyla ilgileniyor. HABER MERKEZİ