ALO 130 GELEN EN ÇOK ŞİKÂYETLER ASANSÖRLER

Sanayi ve Teknoloji Erzurum İl Müdürü Mustafa Küçükler, sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanıldığını söyledi.

Tarih: 06.03.2024 17:43
ALO 130 GELEN EN ÇOK ŞİKÂYETLER ASANSÖRLER

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Vatandaşların Alo 130 en çok asansörlerin arıza yapması hakkında şikâyetler geldiğini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Erzurum İl Müdürü Mustafa Küçükler,  Sanayi ve Teknoloji Erzurum İl Müdürlüğü olarak Erzurum’daki asansörlerin sıkı bir şekilde denetim yapıldığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikâyetlerin Türkiye’nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikâyet Hattı aktif olarak hizmet veriyor. Alo 130, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı vatandaşların da gerçekleştirilen denetimlerin bir parçası olması amacıyla, güvensiz sanayi ürünlerinin şikâyet edilebileceği bir telefon hattını hizmete sunmuştur. Şikâyet hattı ile piyasada güvenli ürünlerin dolaşımının sağlanılması amaçlanmakta ve tüketicilerde güvenli ürün bilinci oluşturulması hedeflenmektedir. İhbar ve şikâyetler denetim faaliyetlerinin hangi alanlarda yoğunlaştırılması gerektiğini göstermesi, sağlık ve güvenlik yönünden risk taşıyan tehlikeli ürünlerle ilgili denetimlerin başlatılarak bu ürünlere yönelik gerekli önlemlerin zamanında alınmasını sağlaması bakımından oldukça önemli Buraya gelen ihbar ve şikâyetler sonucunda tüm sanayi ürünlerinde olduğu gibi asansörlerle ilgili işlemler yapılmaktadır. Asansörlerin arıza yapması hakkında şikâyeti aldık, hepsiyle yerinde ilgilendik şikâyete konu asansörler için cezai işlemi başlatıldı. Asansörün bütün güvenlik elemanları kontrol ediliyor. Aynı zamanda bütün güvenlik elemanları test ediliyor.  Özellikle kırmızı etiketli asansörlerin bina sorumlularınca kullanılmaması ve belirlenen süre içinde uygunsuzlukların giderilmesi gerekiyor.”