ALO 190 Fetva Hattı bu Ramazan Ayı’nda da vatandaşların sorularını cevaplayacak

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, ALO 190 Fetva Hattı hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 03.03.2024 16:42
ALO 190 Fetva Hattı bu Ramazan Ayı’nda da vatandaşların sorularını cevaplayacak

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, Ramazan ayında vatandaşların ihtiyaç duyduğu fetva hizmetine dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sağlanan ALO 190 fetva hattının önemine vurgu yaptı. 

Bu hattın, Ramazan ayı boyunca akşam saat 22.00'ye kadar hizmet vereceğini belirten Erdoğan, kıymetli hocaların cemaatten gelen soruları cevaplandırarak vatandaşlara fetva hizmeti sunacağını ifade etti.

Ramazan ayının, oruçla, teravih namazıyla, zekât veya fitre gibi ibadetlerle ilgili birçok sorunun ortaya çıkabileceğini belirten Erdoğan, ALO 190 fetva hattının bu tür soruları birebir cevaplandırarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağını aktardı.

Ayrıca, hanımefendi kardeşlerin de kadınlara yönelik irşat faaliyetlerine katılabileceklerini ve mukabele dinleyebileceklerini ifade eden Erdoğan, camilerde kadınlara ayrılan yerlerde dinleyebileceklerini belirtti.

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre, ALO 190 fetva hattı, Ramazan ayında akşam saat 22.00'a kadar vatandaşlara hizmet verecek, böylelikle Ramazan boyunca vatandaşlar dini konularda merak ettikleri soruları doğrudan ilgili uzmanlara yönlendirerek cevaplandırabilecekler.