ALPEREN OCAKLARI ERZURUM İL BAŞKANLIĞI MEVLİT OKUTTU

Alperen Ocakları Erzurum İl Başkanlığı Siyonist İsrail Rejimi’nin saldırıları altında Filistin’de şehadete erişen Müslümanlar için mevlit okuttu.

Tarih: 07.04.2024 13:20
ALPEREN OCAKLARI ERZURUM İL BAŞKANLIĞI MEVLİT OKUTTU

www.erzurumgunebakiscom/ İhsan Kumru

Gazze’yi hisset programı için iftar için toplandıklarını ifade eden Alperen Ocakları Erzurum İl Başkanı Erhan Ükelge, İsrail Rejimi’nin saldırıları altında Filistin’de şehadete erişen Müslümanlar için mevlit okuttuklarını söyledi.

Ükelge,”Bir hurma bir su Gazze’yi hisset programına iştirak eden bütün kardeşlerimizi dualarla selamlıyorum. İnsanların nefes almaya utandığı, İnsanların insanlığından utandı. Ailesiyle bir sofrada oturmaktan utandığı bir çatı altında sahur yapmaktan utandığı İnsanların bir sofra etrafında iftar yapmaya utandığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemin en büyük sorumlusu Siyonist İsrail’dir Filistin’deki kardeşlerimizin bu mübarek Ramazan ayini cehenneme çevirenlerin dünya ve ahiretlerini cehenneme çevirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Biz Müslüman Türk milleti olarak Gazze’deki kardeşlerimizle aynı duyguyu ve aynı hissiyatı yaşamak için bugün şehrimizin en güzide camilerinden biri olan Lalapaşa Camii’nin avlusunda bir su bir hurma Gazze’yi hisset programı için bütün gönültaşlarımızla beraber burada iftar için toplandık. Amacımız Filistin’deki kardeşlerimizin hissiyatlarını anlamaktır amacımız bu zulmün bir an evvel bitmesidir. Amacımız Gaflette olan Müslüman toplumların uyanmasıdır. Amacımız çocukları annelerinden ayıranların cezasız kalmamasıdır .Amacımız soykırım yapan İsrail’in savaş mahkemelerinde yargılanması ve cezalandırılmasıdır. Merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun da dediği gibi Kudüs içimde kanayan yaradır. Biz Alperen ocakları olarak merhum liderimiz gibi düşünüyoruz Kudüs Özgür oluncaya kadar bizim içimizde bir yaradır. Filistin özgür bir devlettir.  Filistin başkenti Kudüs’tür bu böyle bilinmelidir. Bu hissiyatı hisseden kardeşlerimizle beraber bugün İsrail’i de protesto ediyor ve İsrail soykırımını lanetliyoruz. Dünyada zülüm gören başta Gazze ve doğu Türkistan’dan olmak üzere tüm dünyadaki bütün mazlum milletlerin yanında olduğumuzu bildiririz. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı  sünüyor zahmet buyurup geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum mübarek Kadir gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum Allah’a emanet olun.”