Altın işleme sanatının, son işletmecisi

Altın işlemecisi Taner İçyar, Erzurum´da altın işletmeciliği yapan son işletme olduklarının altını çizerek, talep olmadığından dolayı haftada bir kapılarını açabildiklerini söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Altın işleme sanatının, son işletmecisi

Bugüne kadar işlenen altınların tüm ülkeye pazarlandığı Erzurum´da artık ayda bir özel sipariş üzerine işleme yapıldığını aktaran Altın işlemecisi Taner İçyar, insanların işlemeye değil parasının gücüne baktığını belirtti.

Önceden altın işlemeciliği yapan 10 atölyenin bulunduğunu dile getiren İçyar, bu atölyelerin tamamının kapandığını söyledi. İçyar, ?Önceden altın işlemeciliği Erzurum´da önemli bir yere sahipti. Ancak bu gün bu durum aynı değil. Bu sıkıntının yaşanmasının temel sebebi talep yetersizliği neden oldu. Erzurum´da altın işleme atölyesi çalıştıran esnaf dükkânlarını yavaş yavaş kapatmaya başladı. Altın işlemeciliğinin her geçen gün biraz daha irtifa kaybediyor. Bu gün sadece biz kaldık. Bizde sadece haftada bir işleme için dükkânı açıyoruz, o da özel bir sipariş olursa. Mağazalarda satış olmayınca atölyedeki işler de sekteye uğruyor. Hurda altınlarla da çark dönmüyor. Son 2-3 yıl içerisinde Taşmağazaları´ndaki atölyelerden 10´unun kapısına kilit vuruldu.? dedi.

HALA UMUT VAR

Altın fiyatlarının istikrara kavuşmasıyla işlemeciliğinin yeniden canlanabileceğini belirten İçyar, ?Altın fiyatları son zamanlarda bir dengesizlik içinde. Bu günlerde oldukça yükseldi ama yine de tedirginlik var. Ancak yakında fiyatların istikrara kavuşmasıyla, müşterinin sayısı artar. Mağazalarda iş olunca bize de sipariş gelir. Bu sistem ters dönünce bizde de çarklar tersine dönmeye başlıyor.? şeklinde konuştu.

 Muhammed COŞKUN