ALTIN FİYATLARI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Tarih: 16.03.2024 13:20
ALTIN FİYATLARI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Her gün yeni bir rekora imza atan altın haftayı yükseliş ivmesiyle kapatmıştı. Yeni haftaya da yükselişle giren altın rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor.
Altın türlerinde anlık fiyat artışlarının devam ettiğini ifade eden Kuyumcular, vatandaşların altına yöneldiğini söylediler.

Kuyumcular,”  Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız uzun süredir gözü altın ürünlerinde. Başta çeyrek altın olmak üzere yatırım yapmak isteyen çok sayıda vatandaşın yolu kuyumcularla kesişiyor. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde yüzlük bir artış var.  Altın, çok uzun zamandır, olması gereken değerin altında kalmıştı. Altındaki artışlar, beklentilerin, olması gerekenin altında seyretti. Fiyatı artış gösteren tüm emtialara bakın; enflasyon rakamlarına bakın, petrole bakın, en az artış gösteren emtianın altın ve döviz olduğunu görürsünüz. En büyük darbeyi altın ve döviz yedi. Vatandaşa fazla uyarı vermeye gerek yok altın fiyatları konusunda çünkü vatandaş artık nerede ne alacağını çok iyi biliyor. Uzun vadeli yatırım yapmayı seven ve zorunlu olmadıkça da altınlarını bozdurmamaya çalışan altın yatırımcıları, son fiyatlarla ciddi bir kazanç sağladı. Altının her zaman için güvenli bir liman olduğunu biliyor ama altının daha da zirveleri göreceği duyumları da kulağımıza geliyor.  Altının yükselmesi bütün dünyada küresel olarak bir belirsizliğin hâkim olmasından kaynaklanıyor. Son üç yılda altın hiç ummadığımız kadar yükseldi. “