Altın için alım fırsatı mı?

Tortum kuyumculuğun sahibi Birol'dan vatandaşa tavsiyeler

Tarih: 21.03.2024 23:31 Güncelleme: 22.03.2024 01:40
Altın için alım fırsatı mı?

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Diğer yatırım araçlarıyla karşılaştırıldığında tüm zamanların en değerli emtiaları arasında yer alan altın en önemli yatırım araçları arasında ilk sırada yer alıyorken Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Gözler ABD Merkez Bankası’nın faiz kararındaydı

Dolar, altın, borsa ve kripto para piyasasına doğrudan etki eden FED faiz kararının mart ayında ne yönde olacağı merak konusuyken ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Alınan bu karar altına yön verme açısından önemli oldu ve FED kararı öncesi 2 bin 157 dolar olan ons altın, kararın hemen ardından 2 bin 184 dolara kadar yükseldi. Gram altının fiyatında da karar sonrası artış gözlemlendi. 

Yatırımcılar için fırsat 

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Tortum kuyumculuğun sahibi Birol Tortum ise altının ilerleyen günlerde düşmesinin aksine çıkacağına değindi. Uzun vadede altının çok iyi bir yatırım aracı olduğunun da altını çizen Birol, vatandaşa “kimin elinde ne kadar varsa altına yatırsın” önerilerinde bulundu.