ALTIN YERİNE PARA TAKMAK YAYGINLAŞTI

Önceden altın takmak lüks değildi şimdi bütçeyi sarsıyor.

Tarih: 11.06.2023 19:07 Güncelleme: 11.06.2023 19:07
ALTIN YERİNE PARA TAKMAK YAYGINLAŞTI

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet YILMAZ

Tam altın alış 9bin 665     satış ise 9bin 760 Çeyrek altın alış 2bin 402 olurken, satış 2bin 460, Gram altın alış bin 473 iken satış bin 474 oldu. 

Düğünlerde altın takmak artık lüks olduğunu ifade eden Kuyumcu esnafı, yastık altı kültürünün yavaş yavaş yok olacağını söylediler.

Kuyumcu esnafı,” Düğün sezonu açıldı İnsanlar istediği gibi düğün yapamıyor. Evlenen çoğu çift, düğünde kendilerine takılacak takılarla düğün masraflarını karşılamanın hesabını yapıyor. Eskiden insanlar çeyrek altın hediye etmeye utanırdı. Şimdi ise fiyatların artmasıyla düğünlerde altın yerine banknot takmak da yaygınlaştı. Altın fiyatları yükselmeye devam edecektir. Dünyada yaşanan sıkıntılar, kriz, ülkenin içindeki ekonomik koşullar altının yükselişin işaret ediyor. Birikmiş olan cemiyet, düğün ve nişan stokları nispeten sektöre olumlu yansıdı diyemeyiz ama çok da iyi değiliz.  Daha önce yarım ve çeyrek altın alanlar bile zorlanmaya başladı. İçinde bulunduğumuz koşullarda parasal arzın genişliği, enflasyonun yüksekliğinden kaynaklı olarak altın fiyatı artacaktır. En kötü ihtimal enflasyonun oranı ile altın fiyatlarının yükselişi garanti olduğunu ifade edebilirim. Ama eskiye göre yatırım yapanlar azaldı. Yastık altı kültürü değişti. Artık teknolojik tüketim arttığı için insanları borcu da arttı. Düğünlere giden vatandaşlarımızda gram altın alıyorlardı. Şimdi ise gram altın da alamaz duruma geldiler. Temennimiz altın fiyatlarının bir an önce düşmesi, düğün yapmak isteyenlerin bir an önce düğünlerini yapmalarıdır.”