An itibariyle bir gözlük 8 bin TL!

Erzurum'da faaliyet gösteren optisyenler ve gözlükçüler, hem asgari ücret hem de ham madde fiyatlarındaki artışlar nedeniyle gözlük çerçevelerine yapılan zamları değerlendirdi.

Tarih: 28.01.2024 13:08
An itibariyle bir gözlük 8 bin TL!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

20. Bölge Optisyen ve Gözlükçüler Odası Erzurum İl Temsilcisi Adem Efe, sektördeki maliyet artışlarının ardından fiyatların yüzde 35 ile yüzde 40 arasında arttığını belirterek, önümüzdeki günlerde dolar bazında olası bir artışın da gündemde olduğunu ifade etti.

VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI EKONOMİ YÜZÜNDEN SIKINTIYA GİRİYOR!

Efe, 2023 yılı içinde doların 30'u geçmemesi durumunda zam yapılmayacağının öngörüldüğünü ve bu beklentinin gerçekleştiğini hatırlatarak, ancak işçi maliyetleri, ürün hammadde maliyetleri, kargo ve akaryakıt maliyetlerindeki artışın firmaları zor durumda bıraktığını dile getirdi. Bu artışların, satış hacimlerinde düşüşe ve adet tabanlı satışlarda azalmaya neden olduğunu belirten Efe, özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle sağlık açısından tehlike arz eden ürünlere olan talebin arttığını vurguladı.

Sürücüler açısından önemli bir tehlike oluşturan durumları da ele alan Efe, gözlük kullanıcılarının, zam sonrası artan fiyatlar nedeniyle markalar arasında daha fazla tercih yapmak zorunda kaldıklarını ve fiyatların 8 bin TL'ye kadar çıktığını ifade etti. Efe, bu durumun özellikle metropol şehirlerde daha da artarak 20 bin TL'ye kadar çıkabildiğini belirtti.